Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Een baard in je biertje?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Een baard in je biertje?

01 oktober 2012 om 14:39

Wie op een bierproeverij het verhaal te horen krijgt achter een flesje van Rogue Ales, moet even flink slikken.

Bierbaard

De afgelopen jaren hebben de brouwers de wereld al kennis laten maken met bizarre biersmaakjes. Zo kon er bier met pizza-, bacon- en chocoladedonut smaak worden geproefd. Toch maakt de Rogue Ales brouwerij het nog ietsje gekker. De bekroonde brouwer produceert bier uit gist, dat uit de baard van de eigen brouwmeester is getrokken. 

Lees ook

Gezichtshaar gistrijk?

Hoewel het hele idee eigenlijk als een grap begon, blijken baardharen perfect te zijn als gistmiddel voor bier. Nadat men in de eigen hoptuin al een tijdje had geprobeerd een onderscheidend gist te kweken, werd er besloten eens op een minder voor de hand liggende plek naar het gouden pilsbestanddeel te zoeken.

Kruidige smaak

De grote sik die Maier heeft hangen, bleek een harige hoptuin op zich. Nadat negen van zijn baardharen naar een laboratorium waren gebracht voor onderzoek bleken ze een ideale giststof. ''Ik had het gouden ingrediënt de hele tijd onder mijn neus'', jubelde de brouwmeester droogjes na de bizarre vondst.

Dat zijn nieuwste brouwsel uit zijn baard is getrokken is volgens Maier allerminst smerig. Gist is volgens hem overal. Maier omschrijft de smaak als ''kruidig en tegelijkertijd zacht en uitgesproken''. Het gewonnen gist wordt nu alleen gebruikt voor testbrouwsels. Begin 2012 wordt het baardbier op de markt gebracht onder de smaakvolle naam: New Crustacean. 

Cookie instellingen