Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leroy Brown Brewery | Echte bierbrouwerij in Arnhem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste échte bierbrouwerij in Arnhem binnenkort geopend

01 augustus 2018 om 12:31

De prachtige Gelderse stad Arnhem heeft alles! Behalve een eigen onafhankelijke bierbrouwerij. Daar is nu verandering in gekomen. Op 19 augustus opent Leroy Brown Brewery zijn deuren aan de kade van de nieuwe Rijnhaven.

Leroy Brown bieren
Leroy Brown Brewery

Bier in Arnhem

Arnhem is een fantastische stad en verdient ook een eigen craftbier brouwerij van topniveau. Natuurlijk zijn er anderen die al langer bier brouwen in Arnhem zoals de museumbrouwerij in het Openluchtmuseum, huurbrouwer Het roze varken en Brouwerij "in oprichting" Kleefsewaard. Tot een échte onafhankelijke en operationele craftbier brouwerij in Arnhem is het tot nu toe helaas nooit gekomen. Dat is nu verleden tijd! Leroy Brown Brewery wordt namelijk a.s. 19 augustus officieel geopend!

Vanaf april is er hard gewerkt in het brouwerijpand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een kantoorruimte is geheel omgebouwd tot brouwzaal en een zelf ontworpen en gefabriceerde brouwinstallatie van 300 liter werd geplaatst. De eerste bieren zijn gebrouwen en zullen op 19 augustus gereed zijn om gepresenteerd te worden aan bier liefhebbend Nederland.

Ambachtelijk

Alles in deze brouwerij is handwerk en het bier wordt dus op écht ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spat. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer "Bad, bad Leroy Brown" van Jim Croce uit 1973, dat gaat over de gevaarlijkste kerel van de stad Chicago. Alle bieren van Leroy Brown Brewery zijn dus uiteraard ook eigenzinnig, een beetje stout en "wrong in the right way".

Workshops

Naast de bieren die we onder onze eigen naam gaan verkopen is het voor iedereen mogelijk om in onze brouwerij, onder begeleiding van de brouwer, een eigen craftbier te leren ontwikkelen en te brouwen. Tijdens deze workshop ga je met 2 tot 6 personen aan de gang met je eigen bier in onze brouwinstallatie.

Lees ook

Zodra het gereed is ontvang jij je zelf gebrouwen bier, netjes afgevuld in flessen, om aan iedereen te laten proeven! Ook is het voor bedrijven en organisaties mogelijk om samen met de brouwer een eigen bier te ontwikkelen voor een speciale gelegenheid of als relatiegeschenk. Eventueel met een eigen etiket en bijpassende cadeauverpakking.

Daarnaast is er in de brouwerij een craftbier winkeltje, geven we korte rondleidingen en kan je uiteraard een bierproeverij boeken.

Opening Leroy Brown Brewery

19 augustus openen wij onze deuren van 14:00 tot 23:00 voor iedereen die het leuk vindt om met ons kennis te maken! Tijdens het Grand Opening Festival presenteren we onze bieren en maken we er een zonnig feestje in festival stijl van. Langs de kade van de nieuwe Rijnhaven zal een mooi terras staan waar je onze bieren voor het eerst kan proeven onder het genot van een bijpassend gerechtje en zomerse muziek!

Ook is er uiteraard de mogelijkheid om de brouwer de oren van het hoofd te vragen over de brouwerij, de bieren of de andere mogelijkheden die wij bieden. De officiële openingsceremonie vindt om 15:30 plaats.

Opening Leroy Brown Brewery