Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Hoeferlaan 4
Postcode
6816 SG
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (12 jaar actief)
Opgericht in
2007
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum in het nieuws

PINT Bokbierfestival: Prijswinnaars

Achtergrond informatie

Een wens in vervulling

In 1922 stopte brouwer Henri Nooren van brouwerij De Roskam uit het Brabantse Ulvenhout met brouwen. In diezelfde tijd sloot ook de laatste Arnhemse brouwerij,Bierbrouwerij de Kroon haar deuren. Brouwerij De Roskam staat inmiddels al meer dan een halve eeuw in het Openluchtmuseum, maar vanaf de winter van 2007 wordt er eindelijk echt bier gebrouwen. Arnhems bier welteverstaan! Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

't Goeye Goet

Naast de historische brouwerij met de nog originele bierketel, is een kleinschalige maar professionele bierbrouwerij ingericht. Niemand minder dan de Nederlands amateurkampioen bierbrouwen Rob Meijer brouwt hier het smakelijke gerstenat op eigentijdse wijze. Daarbij vertelt hij vol passie over zijn prachtige oude ambacht in een omgeving die volop biergeschiedenis ademt.
In het museum worden twee soorten bier gebrouwen: een authentiek bovengistend witbier en een helder frisse pilsener. Het ambachtelijke brouwproces geschiedt helemaal in eigen huis: mouten, gisten en brouwen. Het liefdevol vakmanschap van de brouwer doet de rest!
Museumbezoekers mogen uiteraard een slokje proeven. Smaakt dat naar méér, dan is het bier te koop in de kenmerkende stenen kruiken. In het café De Viersprong, aan de overkant van de Brabantse weg, tapt de waardin voor de dorstige bezoeker graag een pilsje van ‘t Goeye Goet.

Sinds diverse jaren, brouwen we 8 soorten bier. Te weten pilsener, dubbel en tripel. Daarbij 5 seizoenbieren. Nu het lentebier, dan gevolgd door witbier, biologisch oogstbier, herfstbock en ons winterbier.

In maart 2013 is Rob Meijer opgevolgd door Patrick Leenders en in 2017 heeft Sophia Franx de roerstok van het Openluchtmuseum overgenomen. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

eric (gast) op 23-10-2016 om 21:25:11

dag meneer kan ik het bier ook in de hoeksewaard kopen