Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum is een bierbrouwerij uit Arnhem (Nederland) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Bierbrouwerij Open lucht museum
Goeye Goet Winterbier
't Goeye Goet Tripel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum!

  Achtergrond informatie

  Een wens in vervulling

  In 1922 stopte brouwer Henri Nooren van brouwerij De Roskam uit het Brabantse Ulvenhout met brouwen. In diezelfde tijd sloot ook de laatste Arnhemse brouwerij,Bierbrouwerij de Kroon haar deuren. Brouwerij De Roskam staat inmiddels al meer dan een halve eeuw in het Openluchtmuseum, maar vanaf de winter van 2007 wordt er eindelijk echt bier gebrouwen. Arnhems bier welteverstaan! Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

  't Goeye Goet

  Naast de historische brouwerij met de nog originele bierketel, is een kleinschalige maar professionele bierbrouwerij ingericht. Niemand minder dan de Nederlands amateurkampioen bierbrouwen Rob Meijer brouwt hier het smakelijke gerstenat op eigentijdse wijze. Daarbij vertelt hij vol passie over zijn prachtige oude ambacht in een omgeving die volop biergeschiedenis ademt.
  In het museum worden twee soorten bier gebrouwen: een authentiek bovengistend witbier en een helder frisse pilsener. Het ambachtelijke brouwproces geschiedt helemaal in eigen huis: mouten, gisten en brouwen. Het liefdevol vakmanschap van de brouwer doet de rest!
  Museumbezoekers mogen uiteraard een slokje proeven. Smaakt dat naar méér, dan is het bier te koop in de kenmerkende stenen kruiken. In het café De Viersprong, aan de overkant van de Brabantse weg, tapt de waardin voor de dorstige bezoeker graag een pilsje van ‘t Goeye Goet.

  Lees ook

  Sinds diverse jaren, brouwen we 8 soorten bier. Te weten pilsener, dubbel en tripel. Daarbij 5 seizoenbieren. Nu het lentebier, dan gevolgd door witbier, biologisch oogstbier, herfstbock en ons winterbier.

  In maart 2013 is Rob Meijer opgevolgd door Patrick Leenders en in 2017 heeft Sophia Franx de roerstok van het Openluchtmuseum overgenomen. 

  Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum in het nieuws

  • PINT Bokbierfestival

   PINT Bokbierfestival: Prijswinnaars

   Klein Duimpje Slobberbok is op het 38e PINT Bokbierfestival uitgeroepen tot Beste Bokbier van Nederland 2015. 

   Het festival vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

  Cookie instellingen