Bierfestival in Noord-Korea

Eerste Noord-Koreaanse bierfestival

Noord-Korea heeft afgelopen vrijdag zijn eerste bierfestival afgetrapt. Het festival dat plaatsvindt in de hoofdstad Pyongyang, duurt twintig dagen. 

17 augustus 2016 om 12:55


Het festival is georganiseerd om Pyongyang's eigen gebrouwen bier Taedonggang, vernoemd naar de Taedong Rivier, te promoten. 

Socialistisch systeem

Noord-Koreaanse serveert bierHet festival werd geopend door Choe Yong Nam, directeur van het Algemeen Bureau voor de Openbare Dienst. "Dit bierfestival, wat gehouden wordt op de charmante en mooie Taedong Rivier, is een belangrijke gebeurtenis die de superioriteit en vitaliteit van ons eigen socialistische systeem, waarbij alles om het volk draait, toont", zei hij tijdens zijn toespraak.

Goedkoop bier

Een biertje op het festival in Noord-Korea kost tussen de €0,45 en €2,25. Dat is geen geld vergeleken met Nederlandse festival- of horecaprijzen. Als je bier in de aanbieding koopt voor thuis, kom je natuurlijk wel aan dat soort prijzen. 

Taedonggang bier blijkt goed te smaken. "Het bier is fantastisch'', vertelt Max Boller, een Duitse toerist. "Het smaakt net als thuis, maar omdat het hier warmer is, moet je meer drinken."

Bekijk de unieke sfeer op dit bierfestival in onderstaande video.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Het Noorderlicht
Een astronaut wil zijn collega's trakteren op bier, maar het gaat mis. Het Heineken flesje zweeft richting de dampkring en veroorzaakt het Noorderlicht.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties

Bier shop