Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eiber Bier zet brouwerij neer met uitzicht over de stad

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eiber Bier zet brouwerij neer met uitzicht over de stad

26 januari 2021 om 14:58

Den Haag is binnenkort weer een brouwerij rijker. Het Haagse Eiber Bier krijgt een eigen bierbrouwerij met uitzicht over de stad in het pand van The New Farm, het voormalig Philips gebouw aan de Televisiestraat.

Ketels van Eiber door kraan omhoog getakeld in The New Farm in Den Haag
Vier vergistingsvaten in de nieuwe Eiber Brouwerij
Eiber Brouwinstallatie gaat naar binnen in op de zesde verdieping van The New Farm in Den Haag

Brouwerij met uitzicht

Eiber Bier logo Vanuit de nieuwe Eiber Brouwerij heb je straks uitzicht over de stad, want de installatie komt op de zesde etage van het gebouw te staan.

Helemaal praktisch is het natuurlijk niet, een brouwinstallatie neerzetten op de zesde etage van een gebouw’, zegt brouwer en eigenaar Jasper van den Burg. ‘Maar als het straks staat, wordt het echt een hele gave en unieke plek’. Met misschien straks wel de hoogste brouwerij van Nederland, brouwt Eiber Bier vanaf begin 2021 de bieren met uitzicht over de Haagse skyline.

De brouwerij wordt gevestigd in The New Farm, met de grote kas op het dak een opvallende verschijning in de buurt. De kas werd een aantal jaren geleden gebruikt door stadsboerderij UrbanFarmers voor het telen van verschillende groenten en het kweken van vissen. Inmiddels staat dat deel van de kas leeg vanwege het faillissement van de stadsboerderij. Toch is er op dit moment genoeg leven in de brouwerij. Letterlijk dus, want de brouwerij van Eiber Bier komt over bijna de gehele zesde etage te staan.

Eiber Bier

Plaatsen van vergistingsvat bij Eiber bier Het biermerk bestaat sinds 2016 en is geleidelijk aan gegroeid tot een bekend lokaal biermerk. Met vier basisbieren en verschillende specials hoopt Jasper van den Burg bieren te brouwen die toegankelijk zijn voor iedereen. Geen extreme smaakexplosies, maar bieren waar je er graag nog één van drinkt. Alle bieren verwijzen naar iets wat met Den Haag te maken heeft. De naam, zoals het laatst gebrouwen bier Achter De Duinen of bijvoorbeeld een speciaal Haags ingrediënt.

Lees ook

Met een brouwinstallatie van 1000 liter en acht vergistingstanks hoopt Van den Burg het eerste bier in zijn eigen brouwerij ergens in maart te brouwen. Voorheen maakten zij gebruik van de brouwketels van andere brouwerijen. Nu een eigen installatie wordt gerealiseerd, ziet hij veel meer mogelijkheden om verschillende bieren te kunnen brouwen zoals leuke seizoensspecials, maar ook huisbieren voor verschillende horecagelegenheden of andere biermerken.

Daarnaast ziet hij de brouwerij echt als toekomstige ontmoetingsplek. Een plek waar je terecht kan voor een bierproeverij bij Haags Hoog, de evenementenlocatie in een deel van de kas op het gebouw. Aansluitend een biertje op het grote balkon en een shop waar je lokale producten kan kopen. Maar ook waar je kennismaakt met andere lokale ondernemers, zoals koffiebrander Roast Factory op dezelfde etage.

Alle vertrouwen in de toekomst

Nu de horeca dicht is, waar Eiber Bier een groot deel van de omzet vandaan haalt, heeft het biermerk hard moeten werken en is veel aandacht gegaan naar het leveren van bier aan particulieren via hun eigen webshop. ‘Dat je dan in zo’n tijd ook bezig bent met een flinke investering van een brouwerij, zorgt voor wat meer uitdagingen, maar we hebben alle vertrouwen in de toekomst en geen moment getwijfeld of we hier wel mee moesten doorgaan’.

2021 zal in vele opzichten een bijzonder jaar worden, maar voor Eiber Bier is het jaar nu al geslaagd met het uitkomen van deze droom en hoopt binnenkort te proosten met bier uit eigen brouwerij. Woensdag 20 januari 2021 was in ieder geval alvast een mijlpaal, toen werd de gehele installatie omhoog getakeld en kan het brouwen op grote hoogte binnenkort beginnen. 

Bezoek voor meer informatie de website van Eiber Bier

Cookie instellingen