Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Eleven en 't IJ brengen collab uit: LoveBirds

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eleven en 't IJ brengen collab uit: LoveBirds

30 juni 2021 om 12:24

Brouwerij Eleven uit Utrecht en Brouwerij 't IJ uit Amsterdam brengen samen een speciaalbier uit. De collab heet 'LoveBirds' en is een fruited wheat ale van 5,6%.

Collab bier lovebirds van eleven en het ij
Eleven Brewery
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021

Brouwerij Eleven x Brouwerij 't IJ

Brouwerij Eleven uit Utrecht en de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ stonden de afgelopen maanden samen bij de brouwketels. Ze sloegen de handen ineen voor het brouwen van een Fruited Wheat Ale. Volgende week lanceren ze hun speciaalbier “Lovebirds” bij Op Zuid aan de Neerlandiakade in Utrecht.

Licht zuurbier

Lovebirds is een fris zomerbier met een alcoholpercentage van 5,6%. Loes van Impelen van de Utrechtse Brouwerij Eleven vertelt: “We wilden een speciaalbier brouwen waar een grote groep van kan genieten. Fruited Wheat Ale is een tarwebier met een volle smaak, in combinatie met een lekker zuurtje in het bier door de smaak van verse frambozen, bloedsinaasappel en citroen. Kortom: een zomers en toegankelijk speciaalbier!”

Dwergpapegaai

Proosten met de Lovebirds Collab bij Brouwerij Het bier is vernoemd naar het Engelse woord voor dwergpapegaaien: Lovebirds. Brandmanager Louis Croonen van Brouwerij ’t IJ sloot tijdens een van de besprekingen aan, direct vanuit zijn vakantie, mét zijn reisgezelschap: Tweety de dwergpapegaai! “Het was puur toeval, maar de naam Lovebirds past heel goed bij het bier. En is uit liefde tussen onze brouwerijen ontstaan!”, vult Louis aan.

Lees ook

De collab

Brouwerij ’t IJ initieerde de biercollab met Brouwerij Eleven. Loes: “We werken graag samen met partijen waar we een klik mee hebben. Daarbij hadden nog niet eerder met zo’n grote, bekende brouwerij samengewerkt. Dit was heel leerzaam en leuk, en we zijn trots op het resultaat!” Donderdag 8 juli, tussen 15 en 18 uur, wordt Lovebirds feestelijk gelanceerd bij Op Zuid (Neerlandiakade 2B in Utrecht). Beide brouwerijen zijn hier aanwezig om te proosten met het nieuwe bier.