Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Entree bierspecialist in de horeca bekendgemaakt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Entree bierspecialist in de horeca bekendgemaakt

27 november 2019 om 14:43

Biersommelier Richard Moerkerk is tijdens de Entree Awards verkozen tot bierspecialist van Nederland. Sinds ruim een jaar is Richard volop bezig met bier.

Bierspecialist van Nederland

Entree Awards

Bij de Entree Awards worden, volgens de jury, de tien mooiste, meest onderscheidende en beste horecabedrijven van Nederland gepresenteerd. Ook zijn er drie onderscheidingen op persoonlijke titel, waaronder bierspecialist in de horeca. De jury let hier op de theoretische en praktische vakkennis,gastcontact, bieradvies en foodpairingadvies. De genomineerde moet de bierbeleving in de horeca op een hoger niveau brengen.

Entree awards winner

Richard Moerkerk

Richard Moerkerk, dertien jaar geleden actief als sous-chef in een Belgisch restaurant in Nederland. Tijdens zijn stage die hij in België liep ontstond er een passie voor speciaalbier. Zo heeft hij in het restaurant waar hij kok was de bierkaart samengesteld. 

Lees ook

De passie voor bier werd zo groot dat Richard sinds ruim een jaar geleden de overstap heeft gemaakt naar Proeflokaal De Boom. Sindsdien kookt hij helemaal niet meer, alle aandacht gaat uit naar bier. Van het jaar 2016 tot 2017 heeft hij de opleiding gevolgd om biersommelier te worden en dat is hem ook gelukt. 

Bierspecialist van Nederland

Hij heeft uiteindelijk de Entree titel van ''Bierspecialist 2019'' te pakken gekregen. Het was de allereerste keer dat tijdens de Entree Awards dé bierspecialist werd gekozen. Richard gaat met deze titel dus de geschiedenisboeken in als eerste 'bierspecialist in de horeca'. Volgens de jury verwelkomde Richard de gasten met oogcontact en een brede glimlach. Dit was niet alleen voor de jury, maar ook voor andere aanwezige gasten. Richard bleek zeer deskundig, maar niet betweterig. Lees meer over de uitverkiezing van Richard op de website van Entree