Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Er komt weer bier uit Belgie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Er komt weer bier uit Belgie

25 januari 2010 om 13:39

De staking in Belgie bij de InBev brouwerijen is opgeheven en in Leuven, Jupiller en Hoegaarden wordt weer bier gebrouwen!

Er komt weer bier uit Belgie

Voor het eerst in zestien dagen zijn er opnieuw vrachtwagens de Belgische vestigingen van Anheuser-Busch InBev in- en uitgereden. Het tekort aan Belgisch bier in Nederlandse supermarkten deze week zal er waarschijnlijk niet zijn. Het herstructureringsplan, dat in België driehonderd banen zou gaan kosten, werd eind vorige week opgeheven.

Een woordvoerder van InBev: "We proberen eerst onze brouwactiviteit zo snel mogelijk terug op te starten. Overal wordt het nodige materiaal binnengereden om terug te beginnen brouwen en verpakken. Vandaag starten we ook de logistieke activiteiten terug op en worden de depots terug bevoorraad met bier. In de meest gunstige situatie verwacht ik dat de winkels in de grootdistributie morgen al terug bevoorraad zullen kunnen worden. We kunnen echter niet garanderen dat dat maandag of dinsdag al overal het geval zal zijn."

De komende tijd zullen bonden en bestuurders van de brouwerij gebruiken om een 'industrieel plan' uit te werken. Hopelijk dat dit gaat lukken, zodat een tekort aan Belgisch bier niet weer zal gebeuren.
 

Cookie instellingen