Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tekort aan Belgisch bier in Nederlandse supermarkten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tekort aan Belgisch bier in Nederlandse supermarkten

19 januari 2010 om 15:23

Ook in Nederlandse supermarkten ontstaan tekorten aan Belgisch bier als gevolg van de blokkades bij bierbrouwer AB InBev. Dat blijkt uit een telefonische rondvraag van het Nederlandse persagentschap ANP.

Tekort aan Belgisch bier in Nederlandse supermarkten

Bij de Nederlandse supermarktketen Super de Boer zijn hier en daar al tekorten aan Belgisch bier. "We merken inderdaad dat er een beperkte aanlevering van InBev is", aldus een woordvoerster. De lege rekken worden opgevuld met alternatieve biermerken.

Ook bij Dirk van den Broek komt de bodem in zicht. "We hebben nog maar schaarse voorraden, vooral van kratten Jupiler en blikken Hertog Jan", aldus een woordvoerder. Hij verwacht dat dinsdag of woensdag tekorten kunnen ontstaan. Bij Albert Heijn hebben ze nog geen tekort aan Belgisch bier, maar dat kan mogelijk later in de week wel ontstaan, liet het bedrijf weten. Bij Jumbo zijn er nog geen problemen.

Lees ook

Bierbrouwerij Dommelsch bottelt deze week tijdelijk flessen bier van het Belgische merk Jupiler om het groeiende tekort op de Nederlandse markt op te vangen.

Het gaat om een buffervoorraad die eigenlijk is bestemd voor vaatjes van de thuistap Perfect Draft. Een woordvoerder van AB InBev, de internationale brouwersgroep die eigenaar is van Dommelsch, zei dinsdag dat de voorraad in Dommelen ongeveer een week strekt.

De Brabantse brouwerij is de enige in Europa die vaatjes voor Perfect Draft kan vullen en heeft daarom veel andere biermerken uit binnen- en buitenland op voorraad. Mocht de buffer niet voldoende blijken, dan overweegt Dommelsch om Jupiler te gaan brouwen. Het technische procedé is bekend en de specifieke gist, grondstoffen en het water uit de Ardennen zijn voorhanden, aldus de bierbrouwer.

De brouwerijen van AB InBev in Jupille en Leuven worden al bijna twee weken geblokkeerd door boze werknemers. Sinds kort wordt ook de brouwerij van Hoegaarden geblokkeerd. De bonden protesteren tegen het ontslag van 260 werknemers. Dinsdag vindt er opnieuw overleg plaats om tot een akkoord te komen.

Cookie instellingen