Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

European Beer Star 2023 resultaten | Winnende bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

European Beer Star 2023 resultaten

07 december 2023 om 14:53

Brouwerijen hebben tijdens de European Beer Star in München verschillende awards in de wacht gesleept. VandeStreek en Swinkels Family Brewers scoorden allebei goed met hun bieren tijdens deze editie.

La Trappe Blond en Superb-Owl pakken goud
European Beer Star 2023 resultaten
vandestreek scoort tijdens European Beer Star

European Beer Star

De European Beer Star is een prestigieuze biercompetitie die jaarlijks wordt georganiseerd in Duitsland. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 2004 door het Verband Private Brauereien. Tijdens de European Beer Star worden bieren beoordeeld van over de hele wereld.

De competitie heeft als doel de kwaliteit en diversiteit van ambachtelijke bieren te eren en te belonen. Een panel van internationaal erkende bierexperts beoordeelt de ingezonden bieren op basis van strikte criteria, waaronder aroma, smaak, mondgevoel, balans en algemene indruk. De categorieën omvatten verschillende bierstijlen, zoals pilsner, pale ale, stout, bock en nog veel meer. Er zijn in totaal 73 verschillende categorieën.

Tijdens de prijsuitreiking op 29 november bij BrauBeviale in Neurenberg zijn de winnaars bekendgemaakt. Er werden in 2023 maar liefst 222 awards uitgereikt over 73 categorieën. We lichten twee Nederlandse successen uit. Bezoek de website van European Beer Star voor alle winnaars van deze editie.

vandeStreek

De Utrechtse vandeStreek brouwerij mag dit jaar twee bronzen awards mee naar huis nemen voor de Fun House Non Alcoholic IPA en Hazy Weekend New England IPA.

Lees ook

twee winnende vandestreek bieren Vorig jaar nog wonnen de brouwers een gouden ster voor de bekende Playground Non Alcoholic IPA en is dit jaar ontzettend trots op de twee bronzen plakken. "De Fun House heeft al eerder in andere wedstrijden prijzen gewonnen en deze internationaal-erkende prijs voelt als een kroon op ons werk" vertelt Ronald van de Streek trots - één van de oprichters van de brouwerij. "Een bevestiging dat we het ontzettend lekker doen op het gebied van non alcoholic bieren niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd."

Ook broer en mede-oprichter Sander van de Streek is blij met de prijzen. "De prijs voor Hazy Weekend is een mooie beloning voor onze creatieve aanpak van het bier." Het bier wordt elke keer gebrouwen met voor de helft een wisselende hop, wat het bier elke nieuwe batch nét een andere smaak geeft. "Fantastisch om deze award te winnen voor één van onze hardlopende bieren en dat het unieke karakter in de smaak valt!"

Na de feestdagen wacht de brouwerij weer een drukke periode met Dry January - een maand waarin alcoholvrij bier centraal staat. Met de populaire Playground en kersvers-bekroonde Fun House gaat vandeStreek bier deze januari met een vliegende start er een mooie maand van maken. "Het perfecte moment om één van de prijswinnende non alcoholic bieren te gaan proeven, mocht je dat nog niet gedaan hebben." zegt Ronald. "Maar eerst vieren wij de prijzen óók met een Hazy Weekend!"

Royal Swinkels Family Brewers

Twee brouwerijen die vallen onder Swinkels Family Brewers hebben tijdens deze editie van de European Beer Star goud gewonnen. 

superb owl wordt bird of prey 0.2% Uiltje Brewing Company uit Haarlem won ook goud. Hun Superb-Owl ging er met het goud vandoor in de categorie 'New Style Non Alcholic Ale'. Het alcoholarme speciaalbier scoort met deze bekroning een hattrick binnen de bier awards, zij wonnen eerder dit jaar ook al goud bij de Brussels Beer Awards en de World Beer Cup. Een super hero bier verdient een superhero naam. Daarom wordt Superb-Owl per 2024 Bird of Prey 0.2%.

Trappistenbrouwerij de Koningshoeven won met La Trappe Blond goud in de categorie 'Belgian Style Blond Ale'. Het was niet de eerste keer dat dit trappistenbier in de prijzen viel, bijvoorbeeld in 2018 wist La Trappe Blond ook al goud te bemachtigen bij dezelfde competitie.

Cookie instellingen