Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse winnaars European Beer Star 2018 | Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse winnaars European Beer Star 2018

15 November 2018 om 09:37

De European Beer Star is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij de beste speciaalbieren worden verkozen. Nederland heeft dit jaar buitengewone resultaten weten te behalen.

European Beer Star
La Trappe Dubbel Logo
Grolsch 0.0% logo

European Beer Star

De European Beer Star is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij de beste bieren worden verkozen. Deze competitie wordt georganiseerd door de Private Brauereien Deutschland. De eerste competitie werd gehouden in 2004 in Duitsland en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze biercompetities ter wereld.

Nederlandse brouwerijen scoren goed

De Nederlandse brouwers hebben dit jaar groots gescoord tijdens de European Beer Star competitie. Nederland heeft in totaal 7 gouden medailles, 1 zilveren medaille en 3 bronzen medailles behaald. Hiermee eindigde Nederland als vierde achter Duitsland (28G/23Z/28B), de Verenigde Staten (9G/11Z/11B) en Italië (9G/5Z/5B).

Grolsch 0.0 Grolsch heeft een mooie gouden plak weten te behalen met het biertje Grolsch 0.0 in de categorie: 'Non-Alcoholic: Bottom Fermented'.

De Hertog Jan Brouwerij en Ootmarsummer Bierbrouwerij mogen ook feest vieren, want zij hebben ook allebei 1 gouden medaille behaald. De Grand Prestige van Hertog Jan in de categorie: 'Belgian Style: Strong Dark Ale' en de Othmar Rauch van Ootmarsummer Bierbrouwerij in de categorie: 'Smoke Beer'. 

Lees ook

Naast deze brouwerijen die goud hebben behaald, waren ook Jopen en Bronckhorster Brewing Company succesvol. Zo heeft Jopen een zilveren en bronzen medaille behaald en Bronckhorster wist een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Vier gouden medailles voor La Trappe Trappist

Bierbrouwerij de Koningshoeven was de meest succesvolle Nederlandse brouwerij tijdens de European Beer Star 2018. Met deze exceptionele prestatie staat de brouwerij uit Berkel-Enschot flink in de spotlight.

De verschillende trappistenbieren van La Trappe Trappist waren al jaren bekend in de internationale bierwereld. Maar tijdens de prestigieuze biercompetitie werden vier verschillende trappistenbieren (La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel) allemaal bekroond met een gouden medaille.

Overzicht Nederlandse winnaars

Bier Brouwerij Medaille
La Trappe Blond Bierbrouwerij de Koningshoeven Goud
La Trappe Dubbel Bierbrouwerij de Koningshoeven Goud
La Trappe Tripel Bierbrouwerij de Koningshoeven Goud
La Trappe Quadrupel Bierbrouwerij de Koningshoeven Goud
Grand Prestige Hertog Jan Goud
Othmar Rauch Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co Goud
Grolsch 0.0 Royal Grolsch Brouwerij Goud
Jopen Jacobus RPA Jopenbier Zilver
Jopen Life's a Beach Jopenbier Brons
Hertog Jan Tripel Hertog Jan Brons
Bronckhorster ALTernative Bronckhorster Brewing Company Brons

Benieuwd naar de resultaten van vorig jaar?