Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

FIOD start onderzoek vanwege accijnsfraude met bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

FIOD start onderzoek vanwege accijnsfraude met bier

07 juni 2019 om 14:52

Op 6 juni heeft de FIOD een aantal panden in Nederland en in Duitsland doorzocht vanwege het strafrechtelijk onderzoek naar accijnsfraude met bier. Er zou voor circa 9,5 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken.

FIOD start onderzoek vanwege accijnsfraude met bier

Onderzoek naar accijnsfraude met bier

Er zijn op 6 juni 2019 vier panden in Nederland en twee in Duitsland doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar grensoverschrijdende fraude met bier, meldt de FIOD. De drank zou vanuit een aantal accijnsdepots in Frankrijk op papier zijn geëxporteerd naar Nederland. Vermoedelijk werd het bier naar een ander land vervoerd en werd nergens accijns betaald. Het onderzoek naar accijnsfraude en valsheid in geschrift staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Lees ook

- Weet jij hoe het met de accijns op bier is geregeld in Nederland? - 

Getransporteerd bier

FIOD logo Volgens het onderzoek zijn in negen maanden tijd 1000 vrachtwagens met ca. 25 miljoen liter bier vervoerd. Als het bier op de Nederlandse markt zou zijn gebracht, zou circa 9,5 miljoen euro accijns zijn ontdoken.

De FIOD doorzocht vier woningen in Limburg en een bedrijfspand en woning in de omgeving van Duisburg (Dld). Hierbij is beslag gelegd op administratie, computers en telefoons. Er is niemand aangehouden. De FIOD is het onderzoek gestart na een signaal van de Douane.

Cookie instellingen