Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Friese brouwers introduceren nieuw geitenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Friese brouwers introduceren geitenbier

08 maart 2018 om 09:48

Vier Friese brouwers en een geitenkaasmakerij hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld. Dit bier genaamd 'de Weibok' is gebrouwen met geitenwei. De introductie vindt plaats op 10 maart op het Lentebierfestival in de Harmonie te Leeuwarden.

Weibok bierflesjes
Brouwerij Kleine Beer logo
Bieren van De Kroon op Leeuwarden

Weibok bier

Het initiatief voor de ontwikkeling komt van Els en Hedy Hartog, geitenkaasmaaksters van de Molkerei uit Sint Annaparochie. Zij zochten opties om de wei (een restproduct van kaasmaken) een nuttige bestemming te geven. Vier Friese brouwerijen verenigd onder de naam Klaverke Bier pakten de handschoen op en ontwikkelden het recept. 

Dit recept hield onder meer in dat de Molkerei een ontromer aanschafte om de wei te kunnen ontdoen van vetten. Met als positieve resultaat: geslaagd bier en en nog meer toepassingen voor de wei.

De weibok is een bier van het type meibok. Op het PINT Lentebierfestival (10 maart in de Harmonie te Leeuwarden) kunnen bierliefhebbers voor het eerst kennismaken met dit nieuw ontwikkelde bier.

Lees ook

Weibok bierflesjes

Klaverke bier

Klaverke bier is een groep van 4 brouwerijen uit Friesland dat bestaat uit brouwerij BrouwDOK, Kleine Beer, Kroon op Leeuwarden en Noarder Dragten. Hen doel is om elk jaar een nieuw bier uit te brengen. Dat nieuwe biertje brouwen ze elk jaar met een nieuwe vijfde Friese partner. Deze partner is altijd ‘bierbranche-vreemd’ en moet hoe dan ook wél van bier houden.

Benieuwd naar meer bier nieuws? Lees het dan op onze site!

Cookie instellingen