Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Kroon op Leeuwarden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Kroon op Leeuwarden

Brouwerij de Kroon op Leeuwarden is een bierbrouwerij uit Leeuwarden (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Bieren van De Kroon op Leeuwarden
Kammeraat RIS logo
De Kroon op Leeuwarden brouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kroon op Leeuwarden

Brouwerij de Kroon op Leeuwarden heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Kroon op Leeuwarden!
 • Kammeraat RIS - Stout - 11%

  Kammeraat is het een zwaar en vol bier van De Kroon op Leeuwarden. Het bier heeft een rijk en diep aroma en een bijzonder smaakpalet. Vol, rond, stevig, bitter, zoet, koffie, laurier, salmiak, moutig, dik, romig. Met een diep-donkerbruine schuimkraag.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij De Kroon op Leeuwarden is een initiatief van keukentafel-hobbybrouwer Ulco de Jong. Met zijn passie voor alles wat smaak, een 'bite' én liefst een stevige afdronk heeft, brouwt hij de meest uiteenlopende bierrecepten. Slaat een bierrecept aan onder vrienden, buren, collega's en andere bierliefhebbers, dan wordt dit recept elders in een brouwerij op grotere schaal gebrouwen. Zodat nog meer mensen van de Leeuwarder speciaalbieren van brouwerij De Kroon op Leeuwarden kunnen genieten.

  De Kroon op Leeuwarden heeft al verschillende prijzen met zijn bieren in de wacht gesleept, bijvoorbeeld: 

  - in 2015 het beste huisbier van Nederland (Entree Magazine)
  - in 2016 de beste stout van Nederland (World Beer Awards)

  Bierhistorie Leeuwarden

  Ulco de Jong tijdens het brouwen van de Liwwadder Troebele Tripel

  Lees ook

  Rond 1800 telde Leeuwarden maar liefst 40 brouwerijen: in 1856 waren er hier nog maar twee van over. Deze snelle teloorgang was te wijten aan de opkomst van koffie en thee als de nieuwe volksdranken én aan de toenemende concurrentie van brouwerijen uit het Westen.

  Negen jaar later - in november 1865 - besloot ook de allerlaatste Leeuwarder meesterbrouwer IJde van der Meulen ermee op te houden. Zijn brouwerij De Kroon aan het Noordvliet en de roemruchte Liwwadder biercultuur en brouwerijgeschiedenis zijn voor Kroon op Leeuwarden rijke bronnen van inspiratie.

  In de microbrouwerij gevestigd aan De Oerset 16 te Leeuwarden ontwikkelt de brouwerij bieren en worden er regelmatig proeverijen gehouden.

  Biermerken in ontwikkeling

  De Kroon op Leeuwarden is een kakelverse brouwerij: eind oktober 2014 komt het eerste bier - Liwwadder Troebele Tripel - op de markt. Ze ontwikkelen de bieren in de microbrouwerij in Leeuwarden. Op stapel staan o.a. de Liwwadder Troebele Quadrupel (waarschijnlijk in november 2014) en de Troebele Wytze, een heerlijk frisse en volle Weizen. Op dit moment is de brouwerij bezig met het perfectioneren van een Troebele Portier, een mooie volle porter met zo'n 7 procent alcohol.

  Brouwerij de Kroon op Leeuwarden in het nieuws

  • Nederlands Nieuwe bier verkiezing door Bierburo

   Inschrijving Nederlands Nieuwe is geopend

   BIERburo daagt professionele brouwers uit de beste Nederlands Nieuwe te brouwen. 'Nederlands Nieuwe' is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij.

  • Nederlands Nieuwe bier

   Wie brouwt de beste Nederlands Nieuwe?

   Het BIERburo daagt brouwers opnieuw uit: Wie brouwt de beste Nederlands Nieuwe? Nederlands Nieuwe is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. 

  • Scelling bier

   Nieuw Scelling bier: Duindoorn Tripel

   Dit jaar (2018) heeft Terschellinger Bieren een nieuw bier bedacht, genaamd: Duindoorn Tripel. En de naam zegt het al, het bier is gemaakt met duindoornbessen van Terschelling.

  Cookie instellingen