Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Games of Thrones krijgt eigen bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Games of Thrones krijgt eigen bier

15 maart 2013 om 10:11

De televisiezender HBO is de samenwerking aangegaan met de New Yorkse brouwerij Ommegang om een reeks biertjes van de populaire televisieserie op de markt brengen.

Game of Thrones bier

Het lijkt steeds populairder te worden in de showbizz, je eigen bier op de markt brengen. Nadat eerder de rockbands AC/DC en Iron Maiden al met hun eigen biertje kwamen, komt er nu ook een populaire Amerikaanse televisieserie met een eigen bier.

Directe verbinding met de serie

Volgens de Amerikaanse televisie zender HBO is het de bedoeling dat de reeks biertjes een directe verbinding hebben met de thema's, personages en het gevoel van de serie. Zo zullen alle biertjes de naam krijgen van een element uit de serie.

Lees ook

Iron Throne

Het eerste biertje uit de reeks krijgt de naam Iron Throne en is afgelopen donderdag al door HBO gelanceerd. Het is een witbier met 6,5% alcohol en is verkrijgbaar in flessen van 750 ml en op de tap in verschillende New Yorkse kroegen.

Paul Schrodt van het blad Esquire is een van de weinige die het biertje al heeft geproefd. Hij omschrijft de smaak van de Iron Throne als "Prettig, lichtelijk fruitig, enigszins scherp maar niet overheersend". Ook zegt hij dat het bijzonder makkelijk weg drinkt voor een biertje met 6,5% alcohol.

Het gerucht gaat dat het volgende biertje uit de reeks de naam 'Take the Black' krijgt. Als dit het geval is zal het waarschijnlijk gaan om een donker biertje.