Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen bier op laatste Koninginnedag?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen bier op laatste Koninginnedag?

11 februari 2013 om 13:58

De allerlaatste Koninginnedag zonder alcohol.... Wellicht zal burgemeester Van der Laan in Amsterdam een verkoopverbod instellen op alcohol. Geen lekkere biertjes om waardig afscheid te nemen van onze vorstin!

geen bier op 30 april

Vorig jaar tijdens onze leukste nationale feestdag was de verkoop van bier en andere alcoholische versnaperingen al aan banden gelegd. Dit jaar gaat burgemeester Van der Laan nog een stapje verder door te overwegen de verkoop op alcohol helemaal te verbieden!

Lees ook

Speciale maatregel

Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders heeft een plaatselijke verordening gewijzigd die het mogelijk maakt om de verkoop van alcohol helemaal te verbieden. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de regel zo snel mogelijk ingevoerd. Dan kan de burgemeester deze regel rond de troonswisseling gebruiken. De burgemeester van Amsterdam benadrukt wel dat het nog niet zeker is of deze regel gaat komen.

Update 27 februari 2013: Goed nieuws!

Burgermeester Eberhard van der Laan heeft woensdagochtend 27 februari in een persconferentie over de inhuldiging van het nieuwe koningspaar, aangegeven dat Amsterdam tijdens Koninginnedag op 30 april niet zal worden drooggelegd. 

Er kan dus gewoon een lekker biertje worden genuttigd op Koninginnedag in Amsterdam!

Cookie instellingen