Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen Happy hours meer!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen Happy hours meer!

11 december 2012 om 10:37

Er is een convenant ondertekend waarin is afgesproken te stoppen met de happy hours in uitgaansgebieden van Rotterdam.

happy hour

Het gaat om de gebieden Stadhuisplein en de Oude haven, in de Rotterdamse binnenstad. Met deze regeling hoopt de gemeente de agressie in het uitgaansleven te minderen. Aangezien deze agressie volgens onderzoek vaak alcohol- en drugsgerelateerd is, hoopt Rotterdam hier een einde aan te kunnen maken door het ondertekenenen van het convenant door Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) en onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA).

Lees ook

Happy hour

Een happy hour is een korte periode waarin een café bepaalde dranken tegen een veel lagere dan de normale prijs verkoopt. Acties zoals twee drankjes voor de prijs van één. Dit wordt voornamelijk gebruikt om klanten te trekken tijdens minder drukke uren. Deze happy hours zijn zeer populair onder de jongeren.

Eerder schreven wij dat de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) fel tegen het afschaffen van de Happy Hours was. Toen wilden zij de alcohol leeftijd verhogen van 16 naar 18 jaar. Beide regelingen gaan nu dus gebeuren in het nieuwe jaar. Het convenant heeft een looptijd van één jaar. De KHN en de gemeente proberen samen ook andere uitgaansgelegenheden van de stad het convenant te laten ondertekenen.

Cookie instellingen