Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gehandicapte in rolstoel krijgt geen bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Gehandicapte in rolstoel krijgt geen bier

Gehandicapte in rolstoel krijgt geen bier

07 juli 2008 om 14:21

Een barman in het Engelse Leeds weigerde afgelopen weekend om een 33 jarige invalide man meer dan twee bier te schenken. De reden: Hij moest nog rijden.

Gehandicapte in rolstoel krijgt geen bier

"Ik had slechts twee biertjes op. Ik was nu niet bepaald straalbezopen," zei Cook. Hij gaf aan dat hij het nog wel had begrepen als hij dronken achter het stuur van een auto wilde gaan zitten, maar nu kon Cook er weinig begrip voor opbrengen. "Ik ben verbaasd en geschokt. Ik ben boos en ik wil excuses."

Voor het rijden onder invloed zijn in Engeland bepaalde rolstoelen, ook die van Lee Cook, vrijgesteld voor de desbetreffende bepaling van de wegenverkeerswet. De rolstoel van de Engelsman heeft een topsnelheid van 4 mijl (is 6,4 kilometer) per uur.

De vaste klant van de 'Stick or Twist' pub had nog nooit problemen gehad om bier te bestellen, maar een week later weigerde het personeel hem weer bier te geven. Achteraf blijkt het te gaan om een persoonsverwisseling, zo verklaarde een woordvoerder van het café. Een andere klant in een rolstoel had namelijk met het personeel afgesproken dat hij niet meer dan twee biertjes per dag wilde drinken. Volgens de woordvoerder zal Lee Cook in de toekomst weer gewoon bediend worden. Gelukkig maar .

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties