Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geniet & Geef breekt record | Brouwerij 't IJ

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geniet & Geef breekt record

01 november 2018 om 15:38

De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel (Brouwerij 't IJ  dit jaar) , kent in 2018 een recordopbrengst van maar liefst € 122.150. 

Geniet en Geef record in 2018
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021

Geniet & Geef actie

Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef nu meer dan €500.000 opgebracht. Het Geniet & Geef bier van 2018, gebrouwen door Brouwerij ’t IJ, werd door ruim 180 horecagelegenheden op tap verkocht en door Mitra drankenspeciaalzaken en Albert Heijn op fles.

De opbrengst, die in zijn geheel naar KiKa (Kinderen Kankervrij) gaat, wordt aangewend voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Geniet en Geef bier van Brouwerij t IJ

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam de cheque in ontvangst in Amsterdam: "Samen streven we naar minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dit enorme bedrag levert daar een grote bijdrage aan. We zijn Stichting Geniet & Geef, Brouwerij ‘t IJ en alle deelnemers heel dankbaar."

Lees ook

Het Geniet & Geef bier was verkrijgbaar op tap in meer dan 180 Nederlandse horecagelegenheden. Daarnaast werd het bier afgevuld in flessen van 33cl die verkrijgbaar waren bij Mitra Slijterijen en Albert Heijn. In totaal werd tweemaal 78 hectoliter gebrouwen, verwijzend naar het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.

Teamprestatie

"Iedereen bij ’t IJ is heel blij en trots dat we dit jaar het Geniet & Geef bier hebben mogen brouwen", aldus Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij ’t IJ. Bart Obertop: "We hebben heel veel leuke reacties op het bier gekregen en het is schitterend dat we met z’n allen ook zo’n hoog bedrag gegenereerd hebben!" Patrick Hendrikse: "We zijn door al onze leveranciers en afnemers gesteund bij het brouwen en verkopen van dit bier. Iedereen heeft met veel plezier met ons meegewerkt, het resultaat is een echte teamprestatie!"

Teamprestatie Geniet & Geef

Recordopbrengst

Gaius Voûte, bedenker en voorzitter van Stichting Geniet & Geef, is ontroerd door de recordopbrengst. "Bij de presentatie op 6 september 2018 veilde Art Rooijakkers het eerste glas Geniet & Geef bier voor €600 en de eerste doos met 24 flessen voor een recordbedrag van €2.250. Dat waren beide al nooit eerder vertoonde resultaten. Om nu te mogen vaststellen dat de hele actie, en iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd, records heeft gebroken en er inmiddels ruim een half miljoen euro voor KiKa is opgebracht is indrukwekkend en ontroerend tegelijk."

Geniet & Geef 

Sinds 2012 presenteert Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte: "Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa.’’

De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim €500.000,- opgebracht.

Cookie instellingen