Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gerard Heineken. De man, de stad en het bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Gerard heineken de man de stad en het bier

Gerard Heineken. De man, de stad en het bier

09 februari 2014 om 10:00

Charlene de Carvalho - Heineken (dochter van Freddy Heineken) opent tentoonstelling en ontvangt eerste boek  ‘Gerard Heineken. De man, de stad en het bier’.

Heineken

In de tentoonstelling is te zien hoe het bedrijf Heineken is ontstaan. Gerard Heineken neemt in 1864 de oude brouwerij de Hooiberg in Amsterdam over. Met het bouwen van een nieuwe brouwerij aan de Stadhouderskade legt hij de basis voor het huidige wereldwijde Heineken concern en wordt hij een van de belangrijke grondleggers van het moderne Amsterdam.

Op donderdag 6 februari heeft Charlene de Carvalho - Heineken (dochter van Freddy Heineken) tijdens de opening van de tentoonstelling Heineken’s Amsterdam in het Stadheineken 150 sarchief Amsterdam een speciaal monument ‘150 jaar Heineken’ onthuld. Het monument betstaat uit de bierkratten die samen '150' vormen (zie afbeelding).

Boek over Gerard Heineken

In het bijzijn van onder meer burgermeester Eberhard van der Laan en directeur van het Stadsarchief Marens Engelhard, ontving Charlene de Carvalho - Heineken uit handen van Annejet van der Zijl het eerste exemplaar van het boek ‘Gerard Heineken. De man, de stad en het bier’. Annejet van der Zijl is de schrijfster van dit boek. "De man, de stad en het bier" gaat over het veelbewogen leven van Gerard Adriaan Heineken  1841-1893), de stichter van de gelijknamige brouwerij en de grootvader van Freddy Heineken.

De tentoonstelling is te zien in het Stadsarchief Amsterdam. Het is te bezichtigen van 7 februari tot en met 11 mei.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties