Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener presenteert: Gerardus Tripel | Gulpener bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gerardus Tripel gelanceerd

02 november 2017 om 11:50

Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet. 

Gerardus Kloosterbieren presenteert: Gerardus Tripel
Gulpener Brouwerij
Gerardus Blond bier

Het eerste vat Gerardus Tripel

Gerardus Tripel flesje en glas Op 1 november 2017 werd Gerardus Tripel gepresenteerd in de prachtige Kloosterbibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. De bakermat van de Gerardus bieren.

Onder toeziend oog van zo’n 180 gasten werd het eerste vat Gerardus Tripel aangeslagen door Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, Burgemeester Ramaekers van de gemeente Gulpen-Wittem, Henk Erinkveld, Rector van Gerardus Klooster Wittem en Eugène Vaessen van Hotel Restaurant Gerardushoeve.

Voorafgaand aan het aanslaan van het eerste vat werden alle gasten rondgeleid door het Klooster en brachten een bezoek aan de Heilige Gerardus Majella.

Sinds 2000 wordt Gerardus Kloosterbier gebrouwen, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristen-klooster in Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella.

De baten van de Gerardus Blond, Gerardus Dubbel en nu ook Gerardus Tripel komen deels ten goede aan de instandhouding van dit historische bedevaartklooster.

Lees ook

Eerste vat Gerardus Tripel wordt aangeslagen

Bierbeschrijving

Gerardus Tripel is een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. Rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel geven het bier pit.

Pioniersgeest

Gulpener combineert traditioneel vakmanschap met pioniersgeest. Zo was deze familiebrouwerij in de jaren ’80 de eerste Nederlandse brouwerij die meerdere speciaalbieren introduceerde.

Inmiddels worden er meer dan 16 speciaalbieren gebrouwen met een grote verscheidenheid aan smaken, brouwtechnieken en drie vergistingsmethodes, waaronder spontane gisting. Wekelijks wordt er geëxperimenteerd met nieuwe receptuur in de microbrouwerij van het Gulpener BrouwLokaal.

Gulpener is de enige brouwerij in Nederland die haar 16 speciaalbieren brouwt met hop uit eigen hoptuin, gerst van boeren uit de regio en water uit eigen bronnen. Gerardus Tripel proeven in klooster