Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener Brouwlokaal officieel geopend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener Brouwlokaal officieel geopend

08 februari 2017 om 09:22

Het Gulpener BrouwLokaal werd op 1 februari 2017 officieel geopend door Gedeputeerde Eric Geurts.

Het brouwlokaal was sinds 1 december 2017 al stilletjes geopend door De Vrije Brouwer, maar nu is het dus officieel.

Proosten op Gulpener Brouwlokaal
Gulpener logo
Gulpener Brouwerij

Vier jaar geleden zijn de eerste ideeën rondom een bierbelevings- en kenniscentrum ontstaan bij directeur Jan-Paul Rutten. Deze lang gekoesterde droom is nu uitgekomen op de plek waar de brouwerij in 1825 is ontstaan.

Gulpener Brouwlokaal

Gulpener Brouwlokaal Het Gulpener BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en een 25-Miles horecaconcept met eigen terras en Hoptuin.

Onderdelen die stuk voor stuk het gedachtengoed van de brouwerij uitdragen en samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland vormen.

Officiële opening

Om te vieren dat het BrouwLokaal officieel geopend werd, sloeg Gedeputeerde Eric Geurts een houten vat bier aan, onder toeziend oog van zo’n 150 gasten. 

Aanslaan van een Gulpener biervat door Eric Geurts en Jan Paul Rutten

Lees ook

Gedeputeerde Eric Geurts, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme: “Het belevingscentrum van Gulpener levert naar verwachting 9 structurele voltijdse banen op. De plannen zijn tevens van grote meerwaarde voor de toeristische aantrekkingskracht van het gehele Heuvelland.

Het feit dat Gulpener de enige brouwerij in Nederland is die haar bier met grondstoffen uit de eigen regio brouwt is een geweldige promotie voor streekproducten. Neem daarbij een ondernemer met een frisse kijk en vernieuwingskracht – dat maakt waarom de Provincie Limburg investeert in dit prachtige BrouwLokaal.”

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “Iedereen is hier welkom. Je kunt hier elke dag van de week binnenlopen voor een rondleiding, een hapje of drankje en zelfs voor een brouwcursus. Daarbij delen we onze geheimen graag met de bierliefhebbers die net zo gepassioneerd met bier bezig zijn als wij.”

Gedeputeerde Eric Geurts spreekt over Gulpener Brouwlokaal