Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Glas bier in Nederlandse kroegen relatief goedkoop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Glas bier in Nederlandse kroegen relatief goedkoop

27 juli 2006 om 11:01

Een biertje in de kroeg in Nederland is aanzienlijk goedkoper dan in veel populaire Europese vakantielanden. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

bierprijs in de horeca

Hoewel altijd wordt gemopperd dat de horeca in ons land veel te duur is, stelt de brancheorganisatie nu dat dit reuze meevalt. Terwijl volgens KHN in ons land een glas bier gemiddeld 1,80 euro kost, moet in veel populaire vakantielanden meer dan 2 euro voor een pilsje worden neergeteld. Duitsland en Italië spannen de kroon. Hier kost een biertje gemiddeld 2,25 euro.

Maar ook in Frankrijk en België ligt de prijs meestal boven de 2 euro. Voor een glas cola geldt hetzelfde verhaal. In Nederland moet hiervoor gemiddeld 1,75 euro worden neergeteld. In Frankrijk betaalt men vaak maar liefst 2,50 euro voor een colaatje. Ook in Italië is de cola prijzig. Koffie is in Frankrijk eveneens het duurst. Ook in België moet hiervoor diep in de buidel worden getast. Spanje en Portugal rekenen op alle fronten gemiddeld de laagste prijzen.

Hopelijk gaan de kroegen na dit onderzoek niet hun prijzen verhogen...

Cookie instellingen