Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goed eerste kwartaal voor Heineken in 2011

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goed eerste kwartaal voor Heineken in 2011

20 april 2011 om 09:26

Bierbrouwer Heineken heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan een jaar eerder en ook meer dan analisten hadden verwacht.

Goed eerste kwartaal voor Heineken in 2011Goed eerste kwartaal voor Heineken in 2011

heineken beurs grafiek Het verkochte bier volume steeg met 44% naar 33,8 mln hectoliter. Vooral de aankoop van de Mexicaanse brouwerij Femsa droeg hieraan bij. De organische groei bedroeg 5,5%, wat ook zeer goed is te noemen. Heineken liet weten dat alle regio's bijdroegen aan de autonome groei. De totale omzet kwam in de eerste drie maanden uit op 3.591 miljoen euro, een stijging van 22 procent. De gunstige wisselkoers had eveneens een positief effect op de omzet. Daartegenover stonden structurele kostenbesparingen, waardoor Heineken over het afgelopen kwartaal een nettowinst van €151 mln heeft weten te behalen.

Lees ook

Aangetekend moet worden dat het eerste kwartaal niet representatief is voor de rest van het jaar; de verkopen liggen in dat seizoen meestal benedengemiddeld. In het tweede en derde kwartaal ligt, mede vanwege het betere weer en meerdere evenementen, de omzet hoger. Heineken presteerde vooral goed op de Afrikaanse, Amerikaanse en Zuid-Oost-Aziatische markten. De bierverkoop steeg daar met 8 tot wel 12%. De markt in Midden- en Oost-Europa herstelde zich van lagere verkopen vorig jaar. De verkoop in West-Europa nam licht toe.

Heineken blijft positief over de ontwikkelingen in de groeimarkten (Latijns-Amerika, Afrika en Azie), maar ziet ook een voorzichtig herstel in Europa en de Verenigde Staten. Consumenten blijven echter volgens de brouwer voorzichtig in hun uitgavenpatroon. Door hogere marketinguitgaven en innovaties wil Heineken zijn marktaandeel in zijn belangrijkste markten uitbreiden. De hogere marketingkosten zullen op korte termijn de winst drukken, aldus Heineken.

Cookie instellingen