Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goose Island lanceert Bourbon County Stout 2019 op vrijdag 29 november

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goose Island lanceert Bourbon County Stout 2019 op vrijdag 29 november

14 november 2019 om 10:15

Op vrijdag 29 november lanceert Goose Island de nieuwe Bourbon County Stout 2019 in Nederland. Op Black Friday vanaf 09.00 uur is het bier in beperkte oplage exclusief te koop bij de Bierkoning aan de Paleisstraat 125 in Amsterdam.

Lancering Bourbon County Stout 2019
Goose Island Bourbon County Brand Stout
Goose Island Bourbon County Brand Stout

Lancering Bourbon County Stout 2019

In de avond is de Bourbon County Stout 2019 exclusief te proeven bij de Beer Temple in Amsterdam, Taplokaal Gist in Utrecht, Van Moll in Eindhoven en Kaapse Brouwers in Rotterdam. Bourbon County Stout, of BCS, wordt acht tot vijftien maanden gerijpt in bourbonvaten. Het bier staat bekend als één van de meest gewilde bieren ter wereld. De editie van 2018 was in enkele minuten uitverkocht bij de Bierkoning in Amsterdam. Glas Bourbon County Stout van Goose Island

Drie vaten

De BCS is dit jaar gerijpt in vier jaar oude Heaven Hill, Buffalo Trace en Wild Turkey vaten, wat een rijk en complex mondgevoel oplevert. Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van kers, cacao, vanille en karamel. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt. 

Lees ook

De smaak

Het unieke smaakprofiel van Bourbon County Stout wordt toegeschreven aan twee factoren: de vaten en het rijpingsproces. Elk jaar krijgt de Goose Island brouwerij in Chicago een verschillende mix van ‘verse’ Bourbon vaten van distilleerderij partners. De stout neemt dan een gevarieerd smaakprofiel aan, gevormd door het weer in Chicago - de warme zomers zorgen dat het bier diep in het vat trekt, terwijl de koude winters er voor zorgen dat het de bourbon uit het vat in het bier trekt. De werking van het hout door de temperatuurverschillen is bepalend voor de smaakevolutie van de Bourbon County Stout.

Hoofdbrouwer Andrew Walton

Flesje Bourbon Andrew Walton, hoofd brouwer bij The Goose Island Brewpub zegt: "De eerste keer dat ik Bourbon County Stout proefde, was rechtstreeks uit het vat toen ik als brouwstudent het Goose Island Barrel Warehouse bezocht. Het was als iets dat ik nog nooit eerder heb geproefd en het bier heeft sindsdien een speciale plaats in mijn hart. De gelimiteerde jaarlijkse editie brengt ieder jaar andere nuances in smaak en het openbreken van die eerste fles is altijd weer spannend voor bierliefhebbers".

Komt allen bierliefhebbers

Bierliefhebbers worden aangemoedigd om op 29 november vroeg naar De Bierkoning te gaan om een fles van deze gelimiteerde editie 2019 BCS aan te schaffen. Voor de eerste fans is exclusieve merchandise beschikbaar. Uiteraard wordt voor koffie, donuts en goed gezelschap gezorgd. De eerste tien bezoekers krijgen een proeverij van de 2019, 2018 en 2017 editie.

Cookie instellingen