Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaapse Brouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een bierbrouwerij uit Rotterdam (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 15 bieren in het assortiment.

Kaapse Brouwers bieren
Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers brouwen NoordtKaap
Kaapse Kaapse karel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers heeft 15 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Kaapse Brouwers!
 • Kaapse Karel - Pale Ale - 4,9%

  Kaapse Karel is een glutenvrije Session IPA met een aroma van passievrucht, grapefruit en op de achtergrond hooi en citrus. Deze verfrissende smaken eindigen in een licht bittere afdronk. 

 • Kaapse Nada - Alcoholvrij - 0,1%

  De Kaapse Brouwers Kaapse Nada is een licht zure IPA met Citra smaken. Deze unieke combinatie zorgt voor een verfrissende en aangename drinkervaring die zowel bierliefhebbers als nieuwkomers zal aanspreken.  

 • Kaapse Carrie - India Pale Ale - 6,5%

  Kaapse Carrie is een Rotterdamse India Pale Ale. Het bier bevat de smaak van lychee, kiwi, hooi en citrusvruchten. De frisse smaken komen door de karamel in balans. Dit zorgt voor een zoete afdronk.

 • Kaapse Jennie - India Pale Ale - 5,5%

  Jennie is een Juicy IPA die heerlijk doordrinkbaar en fris is. Het bier is sappig en fruitig door fijne aroma’s van meloen, mandarijn en steenfruit. Door het gebruik van maar liefst 5 verschillende hoppen, is deze Juicy IPA een ware smaakbom. 

 • Kaapse Hanz - Porter - 11,5%

  Het bier is gebrouwen met kardemon en zwarte kardamon. Kaapse Hanz is volmondig, verwarmend, met een zachte moutbitter en een stoere afdronk. Een smaakbom!

 • Kaapse Klaas - Winter - 9,8%

  Kaapse Klaas is een donker bier met een volle kruidige, biscuitachtige smaak. Hierdoor krijgt het bier een zoetje. Een perfect bier om te combineren met een klassiek kerstmenu. Denk hierbij aan gebraden rosbief of pompoen.

 • Kaapse Harrie Saison - Saison - 6,1%

  Dit blonde bier heeft een fris-kruidig aroma van Sladek hop en Szechuanpeper. Een vol-bittere smaak die eindigt in een droge afdronk.

 • Kaapse Mark - Ale - 2,9%

  Kaapse Mark is een klassieke English Bitter. Het is een licht hoppig en super doordrinkbaar speciaalbier met slechts 2,9% alcohol. 

Achtergrond informatie

De Kaapse Brouwers is de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam. Als onderdeel van de Fenix Food Factory op Katendrecht brengen ze voor het eerst de craftbeer revolution naar Rotterdam.

De Fenix Food Factory verzamelt culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, Kaas, bier en nog zo veel meer worden er lokaal geproduceerd én verkocht.
Samen staan ze voor een smaakrevolutie in Rotterdam en tonen ze hoe sterk ondernemerschap tot buitengewone resultaten kan leiden.

Lees ook

De Kaapse Brouwers kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Geïnspireerd op de haven en gevestigd in de Fenixloods brouwen ze stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers.

In de brouwerij is er ook ruimte voor het proeven van de bieren en geven we proeverijen.
Daarnaast verkopen zij in hun bierwinkel de allerbeste bieren van over heel de wereld.

Kaapse Maria

In december 2016 hebben de Kaapse Brouwers het proeflokaal 'Kaapse Maria' geopend in het centrum van Rotterdam. Maria heeft geen vaste kaart, maar het concept is eenvoudig: je bestelt eten en drank aan de bar, waar Maria’s medewerkers je uitleg geven over wat er op dat moment te proeven valt. 

Kaapse Maria is gevestigd aan de Mauritsweg 52 in Rotterdam. 

Kaapse Brouwers in het nieuws

Cookie instellingen