Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Pint winnaar 2017 | Stichting Geniet & Geef

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Pint winnaar 2017

06 November 2017 om 15:20

De winnaar van De Gouden Pint 2017 is Stichting Geniet&Geef geworden! Deze stichting brengt brouwers en consumenten samen om een bijzonder doel te steunen.

Gouden Pint winnaar 2017: Stichting Geniet&Geef
Gulpener De Vrije Brouwer logo
Gulpener logo

De Gouden Pint

De Gouden Pint

De Gouden Pint is een belangrijke bierprijs. Deze bierprijs is voor een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een aansprekende manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling van het Nederlandse biercultuur. De Gouden Pint wordt georganiseerd door Bier Consumenten Vereniging PINT

De winnaar van de Gouden Pint 2016 was Carnivale Brettanomyces. Deze organisatie werd opgericht in 2012 en is een jaarlijkse bierfestival in Amsterdam. Carnivale Brettanomyces heeft als doel het publiek leren over het mooie en variërende spectrum van bieren die zijn gebrouwen met Brettanomyces en andere minder bekende soorten van gisting en bacteriën.

Genomineerden 2017

Uit een lange lijst van door PINT-leden ingestuurde kandidaten werden in oktober vier genomineerden bekendgemaakt. De volgende vier genomineerden maakten afgelopen zaterdag kans op de Gouden Pint 2017, namelijk:

-Jan-Paul Rutten - Gulpener Brouwerij
-Toon Vandenbroek - Brouwerij/Stekerij Vandenbroek
-Rick Kempen - Bierblogger en schrijver
-Stichting Geniet & Geef

Van deze vier genomineerden heeft Rianne Joosse, de voorzitter van PINT, de winnaar bekendgemaakt. De winnaar van 2017 is Stichting Geniet & Geef geworden. Cees-Jan Adema mocht als vertegenwoordiger van de de stichting de prijs in ontvangst nemen.

Lees ook

Geniet en Geef FB post na winnen Gouden Pint 2017

Stichting Geniet & Geef

Stichting Geniet & Geef ontvangt de prijs voor het samenbrengen van verschillende brouwers en consumenten om door het brouwen en proeven van speciaalbier. Dit geniet- en geef moment duurt al 6 jaar en ze doen dit om een bijzonder doel te steunen: KiKa.

Alle opbrengsten gaan naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa financiert onderzoek dat de overlevingskans van kinderen met kanker vergroot. Met de actie van Stichting Geniet & Geef en de onderzoeken die KiKa financiert, wordt er naar gestreefd om in 2025 een genezingspercentage van 95% te halen. 

Dit jaar is er vanuit de stichting een bier op de markt gekomen in samenwerking met Jopen. Door het gebruik van verschillende hopsoorten heeft het bier een sinaasappelkarakter met een toets van salie en rozen. In de deelnemende horeca is het bier op tap te verkrijgen. Bij de Albert Heijn en Mitra wordt het verkocht in flessen van 75cl. Bezoek de website van Stichting Geniet & Geef voor meer informatie! 

Stichting Geniet & Geef in 2016 met Gerard van den Broek van Hertog Jan