Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winnaar Gouden Pint 2016: Carnivale Brettanomyces!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winnaar Gouden Pint 2016: Carnivale Brettanomyces!

14 November 2016 om 10:46

Carnivale Brettanomyces is de winnaar van de Gouden Pint 2016!

Carnivale Brettanomyces is een jaarlijks festival uit Amsterdam en krijgt loon na werken.

Winnaar Gouden Pint 2016: Carnivale Brettanomyces!

Carnivale Brettanomyces heeft de Gouden Pint 2016 gewonnen, een prijs die elkaar wordt uitgereikt door Bier Consumenten Vereniging PINT. Carnivale Brettanomyces is opgericht in 2012 en is een jaarlijks bierfestival in Amsterdam. Ook in 2017 zal een er opnieuw een editie zijn, van 22 juni tot en met 25 juni.

De Gouden Pint

De Gouden Pint kan worden toegekend voor bijvoorbeeld de introductie van nieuwe en/of bijzondere bieren of brouwwijzen en voor initiatieven ter verbetering van de kwaliteit van bierproducten.  PINT

Ook innovatieve manieren van ondernemen, het ontwikkelen van festiviteiten, tentoonstellingen, proeverijen, (beleids)maatregelen, onderzoek voor/schrijven van artikelen, boeken en websites. Belangrijke aandachtspunten bij de nominatie zijn oorspronkelijkheid, vernieuwend karakter en de meerwaarde spelen een grote rol om een kans te hebben op de Gouden Pint. Omvang is niet belangrijk, het gaat om de uitvoering.

Lees ook

Carnivale Brettanomyces 

De winnaar van de Gouden Pint 2016 is dus Carnivale Brettanomyces. Een bierfestivalfestival dat in 5 jaar is uitgegroeid tot een must-go op het gebied van alternatieve gisting. Niet alleen gezien het onderwerp, ook de opzet: enkele kroegen en brouwerijen in het centrum van Amsterdam. Je kunt dus van locatie naar locatie en van lezing naar lezing trekken. Mooie combinatie tussen kennisoverdracht en smaakoverdracht. Het bierfestival valt niet in Nederland op, maar wereldwijd.

Het jaarlijkse bierfestival is toegewijd aan Brettanomyces en andere minder bekende soorten van gisting en bacteriën. Carnivale Brettanomyces heeft als doel om het publiek wat te leren over het mooie en variërende spectrum van bieren die gebrouwen zijn met deze ingrediënten en lekker veel van dit soort bieren te drinken!

Bekijk de winnaar van de Gouden Pint 2015