Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grimbergen Abdij krijgt weer een microbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grimbergen Abdij krijgt een microbrouwerij

25 juni 2018 om 13:40

Grimbergen is een echt abdijbier. Echter, in tegenstelling tot wat deze naam suggereert wordt het bier niet in een abdij gebrouwen. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in.  

Paters van Grimbergen nog steeds zoekend naar recept
Heineken Brouwerij
Grimbergen

Grimbergen in het verleden

Grimbergen Oorspronkelijk was er wel een brouwerij aanwezig in de abdij van Grimbergen, maar die werd gesloopt tijdens de Franse revolutie in 1797. Het originele Middeleeuwse recept is daarmee verloren gegaan. 

Lees ook

Vermoedelijk zijn de paters het hele jaar druk bezig geweest met het zoeken naar het recept in de oude archieven van de abdij. De ingrediënten zijn al bekend - het is echter de hoeveelheid van alle ingrediënten die tot nu toe nog steeds niet gevonden is.

Middeleeuws bier

De monniken zijn al flink in de stemming voor het brouwen. Ze hebben dit nieuws nog niet zo heel lang geleden bekend gemaakt, dus dat zou haast wel moeten betekenen dat ze het recept bijna gevonden hebben. De huidige bieren blijven overigens ongewijzigd. Grimbergen wordt in België en voor België gebrouwen door Alken-Maes (van Heineken) en in het buitenland verzorgt Carlsberg de productie. 

Het abdijbier wordt een soort exclusieve aanvulling op het huidige assortiment van Grimbergen - echt authentiek Grimbergen bier uit een microbrouwerij! Op z’n vroegst komt het eerste abdijbier uit in 2020.

Cookie instellingen