Fuller's London PRide

Grolsch eigenaar koopt Britse Fuller's

De Japanse eigenaar van Grolsch heeft een overname gedaan waardoor het Britse biermerk Fuller's nu ook in Japanse handen is. Ze betaalden 250 miljoen pond voor de drankendivisie van Fuller, Smith & Turner.

28 januari 2019 om 16:58


Productie en distributie

Fuller's logoHet Japanse Asahi krijgt zowel de productie als de distributie van bieren, ciders, frisdranken en een wijngroothandel in handen. Een onderdeel van de deal is ook de Londense brouwerij Griffin, die opende in 1654 en wordt gezien als een echt Brits icoon. Het bekendste product van Griffin is het Fuller's bier dat een griffioen als symbool heeft. 

Asahi

In 2016 werd het Japanse concern in Nederland bekend toen Asahi Grolsch inlijfde. AB InBev moest toen een aantal merken van de hand doen. Met de finale afronding van de overname van SABMiller door AB InBev per 11 oktober 2016 is ook de overname van Koninklijke Grolsch, Birra Peroni en Meantime door het Japananse Asahi Group Holdings definitief geworden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria 0.0%

Advertentie overslaan!
In deze bier reclame blijkt dat Bavaria 0.0 erg verfrissend is, maar de acteur heeft het lastig om zijn Bavariaaaaaa vast te houden. Advertentie overslaan dan maar?

Meer reclames van Bavaria 0.0%