Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch en Lidl in onderhandeling over Kordaat Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch en Lidl in onderhandeling over Kordaat Bier

09 september 2020 om 11:28

Grolsch en Lidl zijn op het laatste moment toch in onderhandeling om hun geschil over Kordaat bier te schikken. De brouwer en supermarkt gaan om de tafel, terwijl het gerechtshof in Den Haag juist klaar was om uitspraak te doen. 

Fles en glas Kornuit bier en een flesje Kordaat op een grijze achtergrond
Kordaat Pils inschenken
Kornuit biermerk

Kordaat vs. Kornuit

In februari 2019 werd bekendgemaakt dat Grolsch eiste dat Lidl zou stoppen met het 'Kornuit-achtige bier' Kordaat. Het bier met de naam Kordaat van Lidl zou te veel gelijkenissen hebben met het Kornuit pils van Grolsch en daarmee inbreuk maken op het merkenrecht. Volgens Grolsch zou Lidl met Kordaat Bier meeliften op de inspanningen en investeringen die Grolsch in Kornuit heeft gedaan.

Lees ook

Lidl bier mocht blijven

In het kort geding oordeelde de rechter dat Kordaat mocht blijven bestaan van de rechter. Volgens de voorzieningenrechter was er geen sprake van verwarringsgevaar tussen de pilsmerken Kornuit en Kordaat. 'De namen lijken weliswaar op elkaar: ze beginnen allebei met ‘kor’ en eindigen op ‘t’. Maar door het verschil in letters waarop de klemtoon ligt is er te weinig overeenstemming om voor een gevaar van verwarring te zorgen, vindt de rechter. Verder zijn er niet voldoende visuele overeenkomsten in de beeldmerken van Kornuit en Kordaat die een gevaar voor verwarring met zich meebrengen. De voorzieningenrechter is van oordeel dat geen sprake is van een inbreuk.' Grolsch kondige daarop een hoger beroep aan

Onderhandelingen

Het gerechtshof in Den Haag zou gisteren uitspraak doen, maar op verzoek van beide partijen is deze twee weken uitgesteld. Die tijd willen Grolsch en Lidl benutten om tot een schikking in de zaak te komen. 

Cookie instellingen