Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch in beroep tegen Kordaat uitspraak | Kornuit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Grolsch in beroep tegen kordaat uitspraak

Grolsch in beroep tegen Kordaat uitspraak

29 maart 2019 om 15:59

Grolsch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat Lidl mag doorgaan met de verkoop van hun eigen pils genaamd Kordaat. Volgens de Twentse brouwer lijkt de naam te veel op het hun Kornuit pils.

Kornuit vs Kordaat
Grolsch Kornuit
Kordaat bier logo

Hoger beroep

Het AD maakt melding van het het vervolg van de zaak Kornuit vs. Kordaat. Het betreft een hoger beroep, omdat de rechter vorige maand besloot dat Kordaat bier mag blijven. De rechtbank oordeelde toen dat door Lidl geen inbreuk heeft gemaakt op het merkenrecht van Grolsch. De discounter mag zijn Kordaat-bier dus blijven verkopen. Grolsch heeft woensdag de dagvaarding laten betekenen bij Lidl.

Kordaat vs. Kornuit

In oktober 2018 lanceerde Lidl hun nieuwe huismerk pils Kordaat. Het was een lancering waarbij meerdere merken/ bedrijven hun wenkbrauwen fronsten. Zo was Brouwerij Kordaat uit Roermond zeer verrast en wilde Studio Kordaat dat Lidl zou stoppen met het bier. Grolsch stapte dus wél, maar zonder succes naar de rechter. Een uitspraak in het hoger beroep is pas dit najaar te verwachten.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Draak (gast) op 15-06-2019 om 17:39:52

Nou toevallig dacht ik hetzelfde @Sjors de bierslurper. Kordaat smaakt goed, lijkt pp Bavaria en kost hetzelfde als Bavaria.... Herstel kostte hetzelfde als Bavaria. Aanbieding is nu 24 Ipv 36 flesjes voor 9,99. Bavaria is voor de 2e keer aan het opschuiven naar een hoger segment. Zo'n 15-20 jaar geleden prijs fors verhoogd om van het budget imago af te komen, en nu om naar de "premium" Pilsners te promoveren. Ik ben over naar Kordaat, alleen nu nog mooie glazen. (vind de Bavaria glazen wel mooi)

Sjors de bierslurper (gast) op 20-05-2019 om 15:59:20

Altijd trouw gebleven aan Bavaria tot deze ineens onbetaalbaar duur is geworden. Nieuw kratje en dan ook maar gelijk een nieuwe prijs. Na 30 jaar zeg ik nu...laten we dan ook maar vernieuwen ....maar eens kijken wat er nog meer lekker is in bierland. Ten slotte verandert je smaak ook in de zoveel jaar!!!...En wat bleek....Dag Bavaria...wat een heerlijke Kordaat pilsener is er op de markt gekomen en....nog betaalbaar ook...verfrissende nieuwe start...Ik neem er nog een...proost

Zie meer reacties

Zie minder reacties