Kornuit vs Kordaat

Grolsch in beroep tegen Kordaat uitspraak

Grolsch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat Lidl mag doorgaan met de verkoop van hun eigen pils genaamd Kordaat. Volgens de Twentse brouwer lijkt de naam te veel op het hun Kornuit pils.

29 maart 2019 om 15:59


Hoger beroep

Het AD maakt melding van het het vervolg van de zaak Kornuit vs. Kordaat. Het betreft een hoger beroep, omdat de rechter vorige maand besloot dat Kordaat bier mag blijven. De rechtbank oordeelde toen dat door Lidl geen inbreuk heeft gemaakt op het merkenrecht van Grolsch. De discounter mag zijn Kordaat-bier dus blijven verkopen. Grolsch heeft woensdag de dagvaarding laten betekenen bij Lidl.

Kordaat vs. Kornuit

In oktober 2018 lanceerde Lidl hun nieuwe huismerk pils Kordaat. Het was een lancering waarbij meerdere merken/ bedrijven hun wenkbrauwen fronsten. Zo was Brouwerij Kordaat uit Roermond zeer verrast en wilde Studio Kordaat dat Lidl zou stoppen met het bier. Grolsch stapte dus wél, maar zonder succes naar de rechter. Een uitspraak in het hoger beroep is pas dit najaar te verwachten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

The Tutorial
Heineken heeft de nieuwe Formule 1 commercial 'The Tutorial' uitgebracht, met voormalig F1-coureur David Coulthard in de hoofdrol.

Meer reclames van Heineken Pilsener