Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Finale, het alternatief voor champagne met Oud & Nieuw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Finale, het alternatief voor champagne met Oud & Nieuw

22 november 2019 om 16:40

Grolsch komt deze jaarwisseling daarom met een feestelijk bier-alternatief voor champagne om het nieuwe jaar mee in te luiden: Finale. Grolsch Finale is ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij.

Grolsch Finale in de handen van meesterbrouwer Marc Janssen
Grolsch Finale
Grolsch Finale logo

Speciaal Grolsch bier voor Oudejaarsavond

Het einde van 2019 komt langzaam maar zeker in zicht. Tijd voor lijstjes met goede voornemens, oliebollen van de lokale kraam en een koud glas champagne. Allemaal tradities die onlosmakelijk zijn verbonden met Oud & Nieuw. Hoewel... ondanks dat Nederlanders graag een glaasje alcohol drinken tijdens de jaarwisseling (68%) hoeft dit niet per se champagne te zijn (61%). De helft van de Nederlanders drinkt dat eigenlijk alleen omdat het erbij hoort (46%), blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Grolsch. Grolsch komt deze jaarwisseling daarom met een feestelijk bier-alternatief om het nieuwe jaar in te luiden: Grolsch Finale.

Bier voor champagne-momenten

Grolsch Finale bier De Meesterbrouwers van Grolsch ontwikkelen samen met andere bierliefhebbers continue nieuwe bieren in de Grolsch Proeverij. Een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de Proefbrouwerij van Grolsch. De laatste editie van dit jaar is Finale, een bier gebrouwen met druiven en champagnegist.

Lees ook

De verschillende Spaanse druiven geven het bier een mooie fruitige smaak. Door het gebruik van champagnegist krijgt het bier het karakter van een wijn met een strakke en droge afdronk. Voor iedereen die zoekt naar een feestelijk alternatief voor champagne (35%) en voor alle mannen die met Oud & Nieuw gewoon liever een biertje drinken (34%). Een feestelijk bier dat perfect is om samen het nieuwe jaar mee in te luiden of te drinken tijdens andere ‘champagne-momenten’. 

Een gewonnen finale met een fles als trofee

Als brouwer werk je niet dagelijks met ingrediënten als druiven en champagnegist; het brouwen van dit bier was dan ook een uitdaging”, aldus Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch. “Het plan was om dit bier voor mijn bruiloft in 2018 te brouwen, maar het lukte me toen niet om het precies te brouwen zoals ik voor ogen had. Het ontdekken van iets nieuws kost tijd en vergt discipline. Ik ben nu enorm trots op het eindresultaat. Het voelt als een gewonnen finale met deze fles als trofee. Ik hoop dat iedereen er deze jaarwisseling net zo van geniet als ik.”

Verkrijgbaarheid Grolsch Finale

Van Grolsch Finale (70cl) zijn slechts 6.000 flessen gebotteld. Een fles heeft een adviesprijs van €12,99 en is exclusief verkrijgbaar bij PLUS Supermarkten vanaf zondag 24 november (en zolang de voorraad strekt). Grolsch finale is tevens op de tap verkrijgbaar in de Proeverij Cafés van Grolsch, zie www.grolsch.nl/proeverij voor de locaties.

Cookie instellingen