Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch gaat banen schrappen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch gaat banen schrappen

07 maart 2011 om 16:59

Bierbrouwerij Grolsch gaat inkrimpen. Aan de ondernemingsraad is advies gevraagd over vermindering van in totaal 80 full time banen.

grolsch

Het gaat om veertig banen bij commerciële- en stafafdelingen en daarnaast het uitbesteden van nog eens veertig banen bij deze afdelingen van bierbrouwer Grolsch. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Grolsch verwijst naar de felle concurrentie binnen een krimpende biermarkt. In 2008, vlak na de overname door SABMiller, verdwenen er ook al eens 80 banen bij het bedrijf.

Lees ook

Vakbond FNV Bondgenoten stelt het volgende in een reactie:
Uit de reorganisatieplannen die Grolsch vandaag heeft gepresenteerd, spreekt niet veel waardering voor de inzet van de werknemers. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten in een eerste reactie op het nieuws dat de bierbrouwer de commerciële poot en de productie en logistiek wil reorganiseren. Bestuurder Fransien de Jong van FNV Bondgenoten: "'Efficiënt, flexibel en effectief', het klinkt allemaal mooi, maar het is gewoon werkzaamheden uitbesteden en flexibiliseren. En daarmee schoffeer je de mensen die dat werk altijd hebben gedaan. En dat voor het bedrijf dat jarenlang het credo 'Vakmanschap is meesterschap' voerde."

FNV Bondgenoten wil eerst de nut en noodzaak van de reorganisatie grondig onderzoeken, voordat het met Grolsch over een nieuw sociaal plan wil praten. Het oude sociaal plan loopt tot 1 april 2011.

Cookie instellingen