Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch schrapt 80 banen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch schrapt 80 banen

08 oktober 2008 om 14:55

Bierbrouwerij Grolsch gaat tachtig banen schrappen bij de hoofdvestiging in Enschede om de vaste kosten van de brouwerij structureel naar beneden te brengen.

Grolsch schrapt 80 banen

Grolsch hoopt gedwongen ontslagen te voorkomen. De directie wil nu de vaste kosten van de brouwerij structureel verlagen door 80 banen te schrappen. Ook wil Grolsch de concurrentiekracht vergroten, onder andere door een "kwaliteitsupdate" van medewerkers. De reden van ontslag is dat de bierconsumptie in ons land al langere tijd dalend is en de verwachting is dat die trend zich voortzet. Bij Grolsch werken op dit moment rond de 800 mensen.

Suggesties dat de operatie is opgelegd door het nieuwe moe­derbedrijf SABMiller, worden van de hand gewezen. „Dit is een plan van Grolsch", benadrukt woord­voerster Helen ter Huurne. Het concern nam Grolsch begin dit jaar voor ruim 816 miljoen euro over. Duidelijk is dat ook deze dochter moet voldoen aan de alge­mene strategie en rendementsei­sen van SABMiller. Of dat links- of rechtsom wordt gehaald, is de zaak van de lokale directie.
 

Cookie instellingen