Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsche Bierbrouwerij open voor publiek op Hemelvaartsdag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsche Bierbrouwerij open voor publiek op Hemelvaartsdag

21 mei 2014 om 11:20

In West-Nederland hebben ze er wel eens van gehoord, maar in het Oosten van het land kunnen we het gerust een traditie noemen: dauwtrappen. Speciaal voor deze gelegenheid opent Grolsch de deuren van haar brouwerij en biedt dauwtrappers een rondleiding door de brouwerij met afsluitend een verfrissende bierproeverij.

Grolsch radler plaatje
Grolsch Radler
Grolsch Radler

Grolsch Radler

Tijdens deze tour is er speciaal aandacht voor Grolsch Radler, een bier dat gebrouwen wordt volgens het originele recept van uit 1922. Een Beierse kroegbaas kwam op het idee om bier en vruchtensap te mengen voor de dorstige fietser op zijn terras. Vandaar de naam (fahr)radler en daarmee de perfecte afsluiting van een fietstocht in de buitenlucht. De Grolsche Bierbrouwerij opent haar deuren om 10:00 uur voor verschillende rondleidingen gedurende Hemelvaartsdag.

Grolsch brouwerij tour

Lees ook

Voor het eerst in haar geschiedenis opent Grolsch haar deuren tot de brouwerij op Hemelvaartsdag Tijdens deze open dag krijgen bezoekers de kans om alles over 400 jaar Grolsch te ontdekken: van de rijke historie tot de karakteristieke pilssmaak, van de unieke beugelfles tot het brouwen, bottelen en distribueren van het bier. De deuren gaan om 10:00 uur van het slot voor de eerste rondleidingen, gevolgd door rondleidingen om 12:00 uur en 14:00 uur. Jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn onder begeleiding van een volwassene welkom voor de tour.

Grolsch bierproeverij

Wat is er lekkerder dan een inspannende dag af te sluiten met een verfrissend biertje op het terras? Na de brouwerijtour kunnen gasten de verschillende Grolsch bieren proeven in het Grolsch café of op het terras. Dit jaar is er speciaal aandacht voor Grolsch Radler, de meest recente toevoeging van Grolsch aan haar bierportfolio. Grolsch Radler bevat 2% alcohol, is fris van karakter en natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen. Oftewel echt Grolsch bier, met echt vruchtensap, en ideaal na een fietstocht in de buitenlucht!

Op Hemelvaartsdag is de toegangsprijs voor de Grolsch brouwerijtour slechts € 7,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig, maar wees er vroeg bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de rondleidingen. Voor hen die al andere plannen voor donderdag 29 mei hebben: gedurende het hele jaar is de Grolsche Brouwerij van woensdag tot en met vrijdag te bezoeken. Voor meer informatie en de openingsdagen en -tijden bezoekt u http://www.koninklijkegrolsch.nl/.