Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Groots bierdiner op sterrenniveau | Bierfestival Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Groots bierdiner op sterrenniveau in Groningen

04 december 2018 om 12:27

Op woensdag 3 april 2019 vanaf 19:00 uur vindt het grootste bierdiner van Europa op sterrenniveau plaats in de Martinikerk. Het diner is het traditionele startschot van het Bierfestival Groningen.

Bierdiner Groningen

Groots bierdiner

Dit grootse bierdiner is gemaakt door topchefs uit noord Nederland die verse en eerlijke streekproducten omtoveren in een hemels vijf gangen diner. Bij elke gang is een speciaalbier gebrouwen dat aansluit op het gerecht.

De organisatie van het bierdiner is in handen van Progress Events en het menu is samengesteld in nauw overleg met Arvid Bergström; voorzitter van het Bestuur Nederlands Gilde der Biersommeliers, noordelijke brouwers en topkoks uit het Noorden.

Zo werken chefs, noordelijke brouwers en biersommeliers samen om een unieke en bijzondere smaaksensatie op tafel te zetten. Net als vorig jaar komt de Britse internationale biersommelier en journaliste, Melissa Cole, het bierdiner vanaf de kansel hosten samen met Fiona de Lange. 

Lees ook

Bierdiner // Foto: Koen Prins

Deelnemende chefs

Het voorgerecht wordt gemaakt door Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden onder leiding van Chef Willem Schaafsma. Chef Mark Speckschate van restaurant de Pijp uit Groningen zal een heerlijk tussengerecht maken gevolgd door de derde gang die Chef Louis Tonkes van Hof van Sasken uit Nooitgedacht voor zijn rekening zal nemen. Voor het hoofdgerecht zal de Chef van Bistro 't Gerecht, Henrice Dijks uit Groningen, zijn team aansturen om vervolgens te eindigen met een heerlijk dessert van Chef Jan Smink van restaurant Smink uit Wolvega.

De deelnemende restaurants zullen worden bijgestaan door culinair adviseur Johnny Drent en studenten van het Noorderpoort en Alfa College. Het bierdiner is de start van het Bierfestival Groningen 2019 dat op donderdag 4 april begint en duurt t/m zaterdag 6 april in de Martinikerk. Voor verdere informatie en tickets kun je terecht op www.bierfestivalgroningen.nl.