Bierproeven in de Martinikerk

Grootste bierproeverij van Nederland

Afgelopen weekend heeft in de Martinikerk wederom de grootste bierproeverij van Nederland plaatsgevonden tijdens Bierfestival Groningen. Ruim 6000 bezoekers kwamen op dit Groningse spektakel met internationale allure af.

11 april 2016 om 14:00


Martinikerk in GroningenAls aftrap van het festival werd op donderdag 7 april het grootste bierdiner van de wereld georganiseerd met streekbieren en streekproducten. Ruim 600 bezoekers hebben genoten van een 7-gangendiner gecombineerd met bijpassende speciaalbieren. Het bierdiner is georganiseerd door Progress Events en ’t Feithhuis.

De combinaties zijn samengesteld in overleg met Stenden Hogeschool onder leiding van chef Albert Kooy. Ieder gerecht werd toegelicht vanaf de kansel door Melissa Cole (biersommelier uit de UK) en de meeste brouwers van de bieren die geschonken werden waren aanwezig om hun eigen bier toe te lichten. Vele binnenlandse- en buitenlandse brouwerijen werden als vanouds vertegenwoordigd. Er werden meer dan 250 bieren van de tap geschonken en veel bieren op fles. 

Bierfestival met veel activiteiten

Binnenkant van de MartinikerkBrouwerijen en importeurs bemanden veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kon worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te bewaken. Er konden masterclasses worden gevolgd van verschillende prominente bierkenners. De organisatie is er met het diverse programma, spannende vakwedstrijden en interessante masterclasses, weer in geslaagd een unieke belevenis voor elke speciaalbierliefhebber te creëren. 

Twee dagen lang

Net als voorgaande jaren was de proeverij weer over drie sessies verdeeld op vrijdag en zaterdag. Bierliefhebbers kregen zo de kans om meerdere bieren te proeven zonder aan één stuk door te hoeven drinken. Op die manier bleef het proeven verantwoord en de gezelligheid tijdens het festival gewaarborgd.

Brouwwedstrijden van extreem hoog niveau

Milk StoutDit jaar werden er drie brouwwedstrijden georganiseerd. Deze werden vakkundig beoordeeld door een jury van professionele keurmeesters en de professionele wedstrijden ook door een consumentenjury.

Amateurbrouwers werden uitgedaagd om de beste Milk Stout te brouwen. De winnaar van de amateurbrouwers was dit jaar Jaco van der Merwe. Ook waren er twee brouwwedstrijden voor professionele brouwers. De beste en lekkerste Milk Stout werd volgens de jury gebrouwen door Van de Streek. Zij gingen er dan ook met de titel vandoor. De titel voor de beste en lekkerste Tripel ging dit jaar naar de Groningse Bierbrouwerij (gebrouwen in België) met hun Kruisheren Augustinus Tripel.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brand Weizen

Verfrissend tarwebier met zachte afdronk
Brand heeft een commercial uitgebracht over hun verfrissende tarwebier met zachte afdronk: Brand Weizen.

Meer reclames van Brand Weizen

Laatste reacties