Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grote brouwers steken helpende hand uit naar ziekenhuizen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grote brouwers steken helpende hand uit naar ziekenhuizen

14 april 2020 om 12:01

De bierwereld zit niet stil tijdens de coronacrisis, duizenden liters alcohol worden uit bier gehaald om desinfecterende spray of handgel te maken. 

desinfecterende handgel // Pixabay
Anheuser-Busch InBev logo
Brewdog bieren op blik

Een helpende hand 

De bierwereld staat direct in verbinding met de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Zo worden hun lekkerste biertjes niet meer geserveerd in de horeca en moeten veel brouwerijen de deuren tijdelijk sluiten om de 1.5 meter maatregel te waarborgen. Echter is de bierwereld niet stil gaan zitten tijdens de coronacrisis! Veel grote brouwerijen hebben desinfecterende sprays, handgels of handalcohol ontwikkeld.

Desinfecterende artikelen 

Er worden duizenden liters bier ingezet om handgels of desinfecterende sprays te maken. Die worden geproduceerd van rest-alcohol van bier dat anders weg moet, alcohol dat overblijft na de productie van alcoholvrij bier of gewoon alcohol dat voorradig is. Het alcoholpercentage ligt wel een aanzienlijk hoger bij handgels en desinfecterende spray dan bij bier. Door de hoge alcoholpercentage is het nogal ontvlambaar, dit is wennen voor de brouwers. 

Bij Royal Swinkels Family Brewers wordt elke druppel bier hergebruikt

handalcohol Het is de brouwafdeling van bierbrouwerij Royal Swinkels Family Brewers gelukt om handalcohol te ontwikkelen door alcohol uit het bier te halen. De handalcohol wordt kosteloos verspreid onder ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen, waar nodig.

Lees ook

Het tankbier dat wordt teruggehaald uit horecazaken komende dagen zet de brouwerij hier ook voor in. Zo hergebruikt de brouwerij elke druppel bier op een duurzame manier. 

Bierbrouwerij AB InBev doneert 5.000 handgels 

Om de gezondheidszorg te ondersteunen doneerde Bierbrouwerij AB InBev gisteren 5.000 flessen handgels aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die de brouwer overhoudt na het brouwen van alcoholvrij bier. for our heroes De donatie is de eerste van een reeks donaties die de brouwer in Nederland wil doen. In Europa is de internationale brouwer vorige week gestart met het doneren van een eerste partij van 26.000 handgels en 50.000 liter ontsmettingsmiddel aan de gezondheidszorg. De brouwer roept Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen op zich te blijven melden om handgels te ontvangen.

Heineken helpt horeca met huurmaatregelen

Naast de horeca steunt Heineken ook Nederlandse en Belgische ziekenhuizen door hen te voorzien van desinfecterende handgel. De Nederlandse en Belgische ziekenhuizen hebben dit heel hard nodig. Heineken heeft nu al 250.000 fles handreiniger gemaakt van 30.000 liter alcohol. Heineken is niet de enigste bierbrouwerij die met innovatieve ideeën komt om een handje te helpen tegen COVID-19.

BrewDog maakt desinfecterende handgel 

brewgel, punk sanitiser De Schotse brouwerij BrewDog wil zijn steentje bijdragen om het Coronavirus te bestrijden. Zij hebben een desinfecterende handgel geïntroduceerd met de naam 'Punk Sanitiser'. Dit is een verwijzing naar hun Punk IPA. James Watt, oprichter van de brouwerij, benadrukt op Twitter dat de handgel vrij is te verkrijgen voor hen die het nodig hebben en dat BrewDog het product dus niet gaat verkopen.

Cookie instellingen