Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Royal Swinkels Family Brewers: handalcohol voor ziekenhuizen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Royal Swinkels Family Brewers maakt handalcohol voor ziekenhuizen

07 april 2020 om 13:33

Het is de brouwafdeling van bierbrouwerij Royal Swinkels Family Brewers gelukt om handalcohol te ontwikkelen door alcohol uit het bier te halen. De desinfecterende handalcohol wordt gedoneerd aan ziekenhuizen.

Hand alcohol bavaria
Bavaria brouwerij
Royal Swinkels logo

Elke druppel bier 

Royal Swinkels Family Brewers probeert niet alleen met de horeca mee te denken, maar ook op meerdere manieren innovatief en oplossingsgericht te zijn. Met die gedachte heeft de brouwafdeling een handalcohol ontwikkeld. Dit is gelukt door alcohol uit het bier te halen dat bestemd was voor de horeca, maar niet meer uitgeleverd kon worden.

Deze producten worden kosteloos verspreid onder ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen, waar nodig. Het tankbier dat wordt teruggehaald uit horecazaken komende dagen zet de brouwerij hier ook voor in. Zo hergebruikt de brouwerij elke druppel bier op een duurzame manier.  handgels

Lees ook

Schouders eronder gezet 

De afgelopen week hebben de werknemers laten zien wat eigenaarschap is. Bij verschillende afdelingen werden de schouders eronder gezet. De Bavaria bierbrouwerij haalde samen met hun horecarelaties bier op, produceerde handalcohol in de eigen brouwerij, vulde eigenhandig flessen af en heeft deze persoonlijk afgeleverd aan zorginstellingen. Op deze manier heeft Swinkels al veel zorginstanties kunnen helpen.

De brouwerij merkte echter dat de vraag vanuit zorginstanties dusdanig groot bleek, dat het nodig is om op te schalen. Dat lukt Swinkels alleen als ze samenwerken met partners die zich belangeloos inzetten voor dit project. En daar heeft de brouwerij niet eens om hoeven vragen.

Afgelopen weekend werd de handalcohol afgevuld bij een partij die hier in is gespecialiseerd en heeft de brouwerij twee distributiepartners gevonden die de distributie verzorgen. Alle partners die hier een bijdrage aan leveren doen dit belangeloos en daar is Royal Swinkels Family Brewers bijzonder trots op!

Hand alcohol Bavaria

Cookie instellingen