Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grunn-bier tóch geen Pitt-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grunn-bier tóch geen Pitt-bier

10 augustus 2015 om 15:22

Vorige week werd er verondersteld dat het GRUNN-biertje 'Goudhaantje' gewoon het Jumbo-huispils Pitt-bier zou zijn.

Een vermeende fraude in de bierwereld. Maar de erkende Belgische bier-sommelier Ben Vinken neemt alle twijfel weg.

Grunn Goudhaantje
Grunn bier logo
Brouwerij grunn

Afgelopen week meldde de redactie dat het Groningse 'speciaal-bier' van Grunn niet écht speciaal zou zijn. Het zou namelijk gewoon bestaan uit het Jumbo huismerk Pitt-bier

Aanleiding tot wantrouwen Pitt Bier Logo

De reden voor de twijfel was dat een slijter in het Dagblad van het Noorden vertelt dat hij wel eens dozen met Grunn-bier heeft ontvangen waar etiketten van Pitt-bier los bij zaten. Tevens zouden op flesjes Grunn Goudhaantje onder het juiste licht lijmresten in de vorm van het Pitt-etiket te zien zijn.

Lees ook

Hierdoor verloren slijterijen en cafés het vertrouwen in het bier. Er werd gesuggereerd dat het om Pitt-bier zou gaan in plaats van dat Goudhaantje een door Grunn gebrouwen bier zou zijn. Dit was een reden voor radio 2 om de proef op de som te nemen.

De test: Grunn-bier vs. Pitt Bier

Radio 2 nodigde de erkende Belgische bier-sommelier Ben Vinken uit om te proeven. Hij kwam met de volgende bevindingen:
“Het bier lijkt uiterlijk wel op elkaar. Bij beide bieren is er sprake van mooie geuren en kleuren, die passen bij pils. De geuren zijn fris, en verschillen zijn wat dat betreft niet echt waarneembaar. Maar qua smaak zijn er beslist verschillen. Het supermarkt-bier heeft minder body. Goudhaantje van GRUNN bier is zeer volmondig, met bescheiden hop, maar een mooie balans. Goudhaantje heeft meer volmondigheid dan het supermarkt bier. Het is dus beslist niet hetzelfde bier”.

Grunn-bier wint het qua smaak

Hiermee is het Grunn-bier dus tóch een op zichzelf staand brouwsel. Benieuwd wat de reactie van de voormalig verkopers van het betreffende Grunn-biertje gaat zijn...