Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

"Pitt bier verkocht als lokaal speciaalbier"

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

"Pitt bier verkocht als lokaal speciaalbier"

05 augustus 2015 om 15:50

Vijf slijterijen en cafés zijn gestopt met de verkoop van het Groningse Grunn bier. Volgens de verkopers is het Pitt bier, goedkoop bier uit de supermarkt.

Logo grunn en pitt bier
Brouwerij grunn
Grunn bier logo

Pitt

Pitt bier is een goedkoop bier en huismerk bier van de Jumbo. Het bier wordt verkocht in lelijke zwarte kratten en kost per krat maar €4,94. Dat is per flesje zo'n 20 eurocent. Super goedkoop!

Geen vertrouwen in ‘speciaalbier' Grunn

Vijf bierspeciaalzaken en cafés in Groningen zijn gestopt met de verkoop van Grunn bier. Ze hebben het vertrouwen in het bier, de Groningense Stadsbrouwerij en eigenaar Jaap van der Weide verloren.

Flesjes Grunn bier

Volgens de speciaalzaken en cafés is het speciaalbier van de Groningse Bierbrouwerij in werkelijkheid gewoon Pitt-bier van Jumbo. Een flesje Pitt kost ongeveer €0,20, terwijl een Grunn Goudhaantje circa €1,16 euro kost.

In het Dagblad van het Noorden vertelt een slijter dat hij wel eens dozen met Grunn-bier heeft ontvangen waar etiketten van Pitt-bier los bijzaten. Op flesjes Grunn Goudhaantje zijn onder het juiste licht lijmresten in de vorm van het Pitt-etiket te zien.

Schrobben en boenen

Fles PITT Een oud-stagiair bij de Groningse Bierbrouwerij heeft een verklaring daarvoor: hij moest Pitt-etiketten van de flesjes afschrobben. "De flesjes Pitt bier worden in water te weken gelegd", wordt de man geciteerd door het Dagblad.

Lees ook

"De etiketten komen los en drijven in de tobbe. Daarna moeten de flesjes schoongeboend en geëtiketteerd worden. Het schoonmaken is blijkbaar niet goed gedaan, waardoor de contouren van het vorige etiket nog zichtbaar bleven." Een andere slijter kreeg naar eigen zeggen per ongeluk afgevulde flesjes bier geleverd die voor de Groningse Bierbrouwerij waren bestemd.

Laster

Jaap van der Weide, eigenaar van de Groningse Bierbrouwerij, noemt de aantijgingen laster. "Bierspeciaalzaken en cafés in Groningen proberen me zwart te maken. Ze hebben belangen bij andere brouwerijen in het Noorden", aldus de ondernemer. Van der Weide zegt dat hij tot november in Pitt handelde, en dat daardoor etiketten van dat merk in dozen Grunn-bier zijn beland.

Proef op de som

Pitt bier is een vrij makkelijk te drinken bier, met weinig smaak. Een vergelijking tussen de Pitt en het Grunn bier moet makkelijk te maken zijn. Smaken de bieren hetzelfde of is het compleet anders.

Wie in Groningen neemt de proef op de som?

Vervolg

Benieuwd naar het vervolg naar aanleiding van dit artikel?