Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener Bierbrouwerij blijft familiebedrijf

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener Bierbrouwerij blijft familiebedrijf

02 januari 2012 om 21:21

Familiebrouwerij Gulpener in Gulpen krijgt weer een Rutten aan de leiding. In 2015 wordt chirurg (!) Jean-Paul Rutten de nieuwe baas.

gulpener
Gulpener Pilsner
Gulpener Pilsner Logo

Jan-Paul Rutten, zoon van Paul Rutten (voormalig directeur van Gulpener), zal in 2015 het directeurschap van de Gulpener Bierbrouwerij overnemen van John Halmans. De zelfstandigheid en het familiale karakter van de brouwerij zijn hiermee veiliggesteld.

Lees ook

Jan-Paul heeft in 2011 zijn opleiding tot chirurg afgerond en werkt momenteel met zijn vrouw Alice als chirurg op vrijwillige basis in Nepal. Zij keuze voor het directeurschap van de brouwerij kwam voor velen dan ook als een aangename verrassing. 'Zijn keuze voor het directeurschap van de brouwerij kwam voor velen dan ook als een aangename verrassing', aldus de verklaring van het bedrijf. 

Jan-Paul geeft zelf aan van af zijn vroege jeugd zich nauw betrokken te hebben gevoeld bij het familiebedrijf. De afgelopen jaren is door o.a. zijn aandeelhouderschap en aanwezigheid bij de Raad van Commissarissen de passie voor het merk en het bedrijf Gulpener alleen maar gegroeid. Zo ver, dat hij nu heeft besloten zijn baan als chirurg op te zeggen om zijn hart te volgen en voor ‘zijn’ brouwerij te gaan werken. Alvorens Jan-Paul heeft besloten deze keuze te maken, heeft een zwaar assessment uitgewezen dat hij voor deze functie geschikt is. Aansluitend op de positieve uitkomst van dit assessment volgt Jan-Paul een uitgebreid inwerk- en bijscholingsprogramma voor hij de leiding zal overnemen. Dit zal, als alles volgens plan verloopt over drie jaar gebeuren: op 1 januari 2015.

Cookie instellingen