Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener Collab met Vandestreek: Op Stoom

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener Collab met Vandestreek: Op Stoom

26 februari 2019 om 10:22

Gulpener lanceert op 8 maart de eerste collab van dit jaar: Op Stoom. Dit speciaalbier in de bierstijl 'California Steam' is in samenwerking met Brouwerij Vandestreek gebrouwen.

Gulpener Op Stoom collab met Vandestreek
Op Stoom speciaalbier: Vandestreek en Gulpener
vandeStreek bier

California Steam

Op Stoom is een speciaalbier in de bierstijl 'California Steam' / 'California Common' / 'Stoombier'. Deze biersoort is ontstaan in de 19e eeuw. Vroeger, toen brouwers nog onbekend waren met het brouwen van Ale, vonden ze een gist dat fermenteerde bij hoge temperaturen. Het werd een beetje uit noodzaak geboren, omdat men niet altijd de middelen had om de vergistingstemperatuur laag te houden. In die tijd werd dit bier dan ook gezien als laag in kwaliteit en goedkoop. Tegenwoordig is de bierstijl weer terug van weggeweest, als echt Craft Beer!

Op Stoom

Gulpener logo Gulpener heeft hun klassieke pilsgist op een hele bijzondere manier gebruikt. De pilsgist is undercover gegaan als een bovengistend bier op een stomige temperatuur van 18 graden. Doordat we de klassieke pilsgist hebben laten vergisten op deze temperatuur ontstaan er fruitige en kruidige tonen.

Lees ook

Het speciaalbier bevat frisse tonen van limoen en citrusvruchten, die perfect passen bij een lekker zonnetje. Het uitgesproken bier met een grassig en volmoutig karakter is daarom lekker te drinken tijdens de lente en zomer. 

Gulpener & Vandestreek

Ook Sander en Ronald van de Streek zijn trots op deze collab met Gulpener. Naast het brouwen van de vaste Vandestreek bieren, zijn ze ook altijd op zoek naar nieuwe smaken en technieken om nieuw bier te kunnen ontwikkelen. Zoals zij zelf zeggen: 'Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!'.

Op 8 maart is het eindelijk zo ver! Samen met brouwerij Van de Streek stomen wij de wereld klaar voor dit mooie lentebier. Haal de barbecue en tuinkussens maar vast tevoorschijn, want dit bier maakt van iedere dag een lentedag.