Mestreechs Aajt rijpt een jaar lang
Mestreechs Aajt is vernoemd naar 'Maastrichts Oud', een diep bruin bier met een 3,5% alcohol. Mestreechs Aajt wordt sinds maart 1984 gebrouwen in Gulpen, bij herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar te rijpen in eikenhouten vaten. Mestreechs Aajt is daarmee het enige bier in Nederland dat middels spontane vergisting ontstaat.
Vanaf 30 augustus brengt bierbrouwerij Gulpener Mestreechs Aajt exclusief op tap terug bij zeven Gulpener horecazaken die gezamenlijk de Mestreechs Aajt route gaan vormen.
Mestreechs Aajt route
In samenwerking met VVV Maastricht is een bijzondere wandeling opgesteld; de Mestreechs Aajt Stadsroute. Een wandeling door het bourgondische en historische stadscentrum. Onderweg komen deelnemers langs zeven horecazaken, die Mestreechs Aajt een warm hart toedragen. Het oerbier is bij deze Gulpener horecazaken exclusief op tap verkrijgbaar en wordt aangeboden in traditionele aardewerk pullen.