Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener: Nieuwe meesterbrouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener: Nieuwe meesterbrouwer

20 oktober 2015 om 09:42

Steven van den Berg is per 1 november a.s. de nieuwe Brouwmeester van familiebedrijf Gulpener.  Met Steven van den Berg haalt de Gulpener Bierbrouwerij een zeer ervaren, professionele en creatieve Brouwmeester in huis.

Gulpener Logo
Gulpener Pilsner
Gulpener Brouwerij

Steven van den Berg (45 jaar) is opgegroeid in Gelderland. Goed en lekker eten en fijne drank is hem met de bourgondische paplepel ingegeven.  In de jaren ’80 verdiept hij zich in de rijke wereld van Belgisch Speciaalbier. Tijdens zijn studie Scheikunde aan de KU Nijmegen (nu Radboud Universiteit)  is hij zelf begonnen met bier brouwen. Dit nam zoveel van zijn tijd in beslag dat hij zijn studie in Nederland heeft stopgezet en verruild heeft voor een opleiding tot Ingenieur Brouwerij  en  Gistingsbedrijven aan de Hogeschool Gent in België. 

Biercarrière 

In de jaren die daarop volgden ging Steven aan de slag bij Palm Brouwerij als projectingenieur kwaliteit. Daarna als  docent Biochemische-  en Brouwerijtechnologie aan de Hogeschool Gent.  Vervolgens heeft Steven als directielid gewerkt bij brouwerij Christoffel  en is hij kwaliteitsmanager bij Jopen Brouwerij geweest.

Directeur Jan-Paul Rutten: “Ik vind het fantastisch dat iemand met deze bierpassie en liefde voor speciaalbier de uitdaging ziet om met onze brouwerij de vervolgstappen te maken in de wereld van speciaalbier.  Zijn eerste wapenfeit,  een speciale editie van Bier van Verse Hop in een 75 cl fles,  zal op korte termijn te proeven zijn.”

Steven van den Berg meesterbrouwer

Lees ook

Visie op speciaalbier

Volgens Steven van den Berg bestaat speciaalbier feitelijk niet. Bier is lekker of niet lekker. Een vakkundig gebrouwen bier, op basis van de beste grondstoffen, is een groot genot en brengt levensvreugde.

Dat er steeds meer ruimte op de biermarkt is voor speciale- of craft bieren, geeft aan dat consumenten zich steeds sterker afkeren van karakterloze massaproductie. En dat is een mooie ontwikkeling. Gulpener is een van de eigenwijze pioniers op de speciaalbiermarkt in Nederland.  We moeten nu aan de slag om binnen deze versnellende markt de rol van pionier te blijven bevestigen. Voor het komend jaar staan er een aantal mooie projecten op de agenda.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!