Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Haags bier en Haagse wijn, de perfecte combinatie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Haags bier en Haagse wijn, de perfecte combinatie

10 februari 2022 om 11:06

Het Haagse biermerk Eiber Bier een bier gebrouwen waar de wijnliefhebbers ook blij van worden. Het bier, genaamd Venijn, is een The Hague Grape Ale en is gebrouwen met het restproduct van de Haagse Stadswijngaard.

Eiber Venijn fles en glas
Venijn Grape Ale flesje van 375ml
EIBER Bier

Bier en wijn samen

Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier’. Een uitspraak waarin de combinatie van deze twee wordt betwist. Maar in samenwerking met de Haagse Stadswijngaard heeft Eiber Bier een speciaal bier kunnen maken waarbij bier en wijn wel degelijk goed samengaan. Voor Venijn is de pulp van de druivenoogst van de wijngaard toegevoegd aan het bierbrouwsel. Hierdoor krijgt het bier niet alleen een mooie rode kleur, maar ook een friszure afdronk. Verder heeft The Hague Grape Ale door het gebruik van champagne gist een droog karakter en is hij licht bitter van smaak. EIBER Venijn Grape Ale fles van 37,5cl

Lokale samenwerking

De brouwerij van Eiber Bier bevindt zich op de zesde etage van het gebouw aan de Televisiestraat. Het biermerk van eigenaar Jasper van den Burg werkt al jaren graag samen met andere Haagse ondernemers. Dat op nog geen paar honderd meter afstand van de brouwerij een Haagse stadswijngaard zit, vond Van den Burg dan ook een uitgelezen kans voor weer een mooie samenwerking.

De stadswijngaard is een groene oase aan de rand van Station Moerwijk. Een bijzondere plek waar jaarlijks Haagse wijn wordt gemaakt van de druiven. ‘Door het restproduct van de wijngaard, de pulp van de rondo druif, te gebruiken is weer een mooie, lokale en duurzame samenwerking ontstaan’.

Lees ook

Gelimiteerd verkrijgbaar

Omdat de druiven oogst van de Haagse stadswijngaard onder andere afhankelijk is van het weer, was al verwacht dat het bier waarschijnlijk in een beperkte oplage zou worden gemaakt. Eiber Bier heeft 350 flessen Venijn beschikbaar. Een exclusieve en gelimiteerde oplage van deze The Hague Grape Ale in een chique fles van 37,5 cl.

Venijn is te koop via de webshop van Eiber Bier, de lokale shop bij proeflokaal Haags Hoog (elke vrijdag geopend van 10:00 - 20:00) of onder andere bij één van de volgende verkooppunten:

- Voorburgse Bierwinkel
- Free Beer Company 
- The Hague Finest 
- Quench