Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Haagse bierbrouwers slaan de handen ineen | Hou je Haags

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Haagse bierbrouwers slaan de handen ineen

22 mei 2020 om 13:36

Haagse brouwers hebben speciaal voor de quarantaine tijd de handen ineengeslagen en een exclusieve bierbox samengesteld. De bierbox heet 'Hou je Haags'.

hou je haags
Brouwerij de Haagsche Broeders
hou je haags

Hou je Haags

Voor alle bierliefhebbers hebben de Haagse brouwers speciaal voor de quarantaine tijd de handen ineengeslagen en een exclusieve bierbox samengesteld. Deze zogeheten ‘Hou je Haags’ quarantaine bierbox maakt het wachten thuis totdat de horeca open gaat een stuk aangenamer. De bierbox bevat namelijk een verscheidenheid aan bieren van maar liefst acht brouwers: Haagsche Broeder, Eiber Bier, Kompaan, Brouwerij Scheveningen, Roestig Blond, Kwartje, Grote Markt en Brouwerij De Schuit.

De brouwers willen hiermee iedereen laten kennismaken met alle unieke smaken die de Haagse bierwereld te bieden heeft. Daarnaast willen zij op deze manier extra aandacht vragen voor de support van de lokale brouwerij tijdens de corona tijd.

20 verschillende bieren

hou je haagsDe bierbox bevat 20 verschillende bieren, waarvan twee op 75 cl fles van de kloosterbrouwerij Haagsche Broeder. Van een licht bier van 4.6% naar een zwaar bier van 10,7%, deze bierbox heeft voor elke gelegenheid een passend bier.

Lees ook

Het is een flinke box geworden vol smaak en variatie. Dat wij als Haagse brouwers dit samen kunnen doen vinden we ontzettend mooi. Met deze box drink je de ene dag een speciaal biertje van Kompaan, de grootste brouwerij uit Den Haag. Om vervolgens een andere dag een bier open te trekken van één van de kleinschalige biermerken, die misschien wat minder bekend zijn bij het publiek’, aldus Jasper van den Burg van Eiber Bier, één van de initiatiefnemers van de quarantaine bierbox.

Lokale brouwerijen hebben het zwaar

‘Hou je Haags’ is een kreet die je in de corona tijd op allerlei manieren tegenkomt. Voor de brouwers is deze naam zeer toepasselijk, omdat de bierproductie zo goed als stilligt in deze corona tijd. Nu de horeca dicht is, voor sommigen goed voor 80% van de omzet, hebben de lokale brouwerijen het zwaar.

Met dit initiatief hopen ze de consument in ieder geval aan het bier te krijgen en samen positief te kijken naar de toekomst. ‘Daarnaast is het fijn om onderling als brouwerijen contact te houden en elkaar door deze tijd heen te slaan. Dat er dan een mooie bierbox uit voortkomt die de verscheidenheid van de Haagse brouwerij laat zien is een prachtige bijkomstigheid’, aldus Kees Verbogt van Haagsche Broeder.

Bierbox bestellen

De ‘Hou je Haags’ quarantaine bierbox is online te bestellen via de website. Na bestelling kunnen de bierboxen opgehaald worden bij Haagsche Broeder, Eiber Bier, of Kompaan op verschillende tijden. De boxen worden op vrijdag verpakt voor verzending. Meer info op de bestelsite.Hou je haags bierbox