Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Half miljard winst voor Heineken in eerste half jaar van 2009

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Half miljard winst voor Heineken in 1e half jaar 2009

27 augustus 2009 om 13:04

Heineken behaalde in het eerste half jaar van 2009 483 miljoen winst. Bijna een half miljard Euro. Vorig jaar was het wel wat meer: 540 miljoen.

Half miljard winst voor Heineken in eerste half jaar van 2009

Het op twee na grootste bierconcern ter wereld heeft last van afnemend kroegbezoek als gevolg van de crisis. Bovendien worden de veelal duurdere premiumbiertjes van Heineken ingeruild voor goedkopere varianten. Daarnaast hebben het rookverbod en de accijnsverhoging negatieve invloed op de bierconsumptie in met name horeca.

Lees ook

Heineken zette 78 miljoen hectoliter bier af, 2,7 procent meer dan een jaar eerder. Exclusief overnames slonk de bierverkoop wel behoorlijk, met 6,6 procent.

De brouwer heeft dit jaar twee keer de prijzen voor de horeca verhoogd. De bestuursvoorzitter van Heineken, Jean-Francois van Boxmeer zegt dat er de komende tijd minder ruimte zal zijn om de prijzen te verhogen. "De prijzenverhogingen zullen in de toekomst gematigd zijn omdat we in het verleden onder andere door hogere grondstoffenkosten de prijzen al hebben verhoogd", aldus Van Boxmeer.

Cookie instellingen