Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken 0.0 binnenkort ook in krat met statiegeldfles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken 0.0 binnenkort ook in krat met statiegeldfles

14 februari 2020 om 12:16

Heineken gaat vanaf begin maart hun alcoholvrije bier Heineken 0.0 verkopen in kratten. Op het moment is het bier alleen in mono-flesjes te koop voor consumenten.

Heineken 0.0 feestje
Heineken 0.0 krat
Logo Heineken brouwerij

Heineken 0.0 per krat

Op het moment zijn de kratten Heineken 0.0 ook al te koop, maar alleen bij groothandels. Vanaf maart gaat Heineken de kratten met alcoholvrij bier ook voor consumenten beschikbaar stellen. In de supermarkt vind je Heineken 0.0 nu alleen in zogenaamde mono-flesjes met draaidop of in blik. Heineken 0.0 krat

Lees ook

Milieubeweging

De milieubeweging is niet blij met de huidige verpakkingsvorm. De flesjes met draaidop zouden in de glasbak moeten belanden, maar niet iedereen neemt deze moeite. Daarnaast gaan hervulbare flessen gemiddeld 25x mee en hebben ze een zeven keer lagere CO2 uitstoot dan flessen voor eenmalig gebruik. 

Alcoholvrij bier is populair

Alcoholvrij bier is nog nooit zo populair geweest en Heineken 0.0 heeft dan ook bijgedragen aan de mooie jaarcijfers van Heineken. Er wordt op het moment vijf keer zoveel alcoholvrij bier verkocht als in 2010. Eén op de twintig biertjes in Nederland is nu een alcoholvrije variant. Voor Heineken is het alcoholvrije segment een groeimarkt, in 2030 willen ze dat 30 procent van de totale omzet uit alcoholvrij bier komt. Concurrent AB InBev sprak in 2016 de doelstelling uit dat in 2025 minstens 20 procent van het biervolume wereldwijd moet bestaan uit alcoholarme of alcoholvrije bieren.

Cookie instellingen